SOCIETAT
Societat 30/09/2011

Dos detinguts per l'apunyalament mortal del poeta Salvador Iborra a Ciutat Vella

Una discussió per una bicicleta robada a un amic de la víctima va acabar en la ganivetada mortal

Sílvia Barroso
1 min

BarcelonaEls Mossos han detingut dos homes per la mort a ganivetades del jove poeta valencià Salvador Iborra Mallol, apunyalat aquest dijous a les 6.20 del matí després d'una discussió per una bicicleta robada al carrer la Palma de Sant Just, al barri Gòtic de Barcelona. Agents de paisà van localitzar aquest dijous a la nit Saodi M., veí de Barcelona i de nacionalitat marroquina. Aquest divendres al matí han detingut Zakaria Y. M., també de nacionalitat marroquina i veí de Barcelona. Els dos implicats eren coneguts pels veïns perquè vivien en un pis que havien ocupat a la mateixa escala on vivia la víctima.

Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís sobre una suposada baralla i quan van arribar al lloc dels fets van localitzar el cos d'un home que presentava ferides d'arma blanca. Els serveis d'emergència van atendre la víctima al mateix lloc dels fets, però no van poder fer res per salvar-li la vida.

L'enfrontament va començar perquè algú va robar la bicicleta d'un amic que va visitar Iborra. El poeta i el seu amic van sortir a buscar la bicicleta i finalment Iborra va trobar els dos homes que vivien a la seva escala i, segons alguns veïns, els va demanar explicacions perquè sospitava d'ells. Va ser en aquest enfrontament que un dels agressors li va clavar la ganivetada mortal.

Salvador Iborra va néixer a València l'any 1978 i era llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València. Actualment estudiava un màster d'Humanitats a la Pompeu Fabra de Barcelona. Va publicar els poemaris Un llençol per embrutar i Les entranyes del foc, i l'any 2009 va obtenir el premi de poesia Jaume Bru i Vidal de la ciutat de Sagunt per Els cossos oblidats.

stats