Societat 23/06/2019

Mor una professora de Barcelona i deu alumnes queden ferides en un accident d'autobús a Costa d'Ivori

Formaven part d'un viatge solidari organitzat per l'escola Canigó, vinculada a l'Opus Dei

Laia Vicens
2 min
Mestra i alumnes eren de l'escola Canigó, de Barcelona

BarcelonaAccident mortal a Costa d'Ivori després de bolcar l'autobús en què viatjaven 13 alumnes de 2n de batxillerat del Col·legi Canigó, de Barcelona, segons ha avançat l'ARA. La subdirectora de l'escola, Teresa Cardona, ha mort a causa del sinistre, i deu alumnes han quedat ferides, malgrat que cap està greu. Totes formaven part d'una expedició d'ajuda humanitària en aquest país africà.

La comitiva la integraven 27 alumnes -de 2n de Batxillerat de Canigó i algunes universitàries-, i tres monitores: la professora que va morir i dues doctorands, una de les quals natural de Costa d'Ivori. Divendres van sortir des de l'aeroport de Barcelona cap a Abiyan, la capital de Costa d'Ivori, i des d'allà van anar en dos minibusos cap a Yamossouko, on havien de fer el voluntariat.

Va ser en aquest primer trajecte en autobús -a les 20h de dissabte hora de Barcelona, 18 h a Costa d'Ivori- quan l'autobús del davant, segons sembla, va punxar una roda i va bolcar. Arran del sinistre, la professora va morir i 10 alumnes van quedar ferides lleus.

Segons ha explicat Ció Patxot, portaveu del col·legi major Bonaigua, el projecte solidari es feia per segon any seguit i havia de durar dues setmanes. Consistia en pintar un pavelló d'una escola i també fer jocs, classes d'idiomes i formació bàsica d'higiene als nens.

Totes elles viatjaven en dos minibusos, un dels quals ha bolcat. Les noies que estan ferides estan rebent tractament en un hospital, i seran traslladades en breu a la capital del país per poder tornar ja a Barcelona.

L'expedició estava organitzada pel col·legi major Bonaigua, vinculat a l'Opus Dei, on hi viuen membres de la prelatura i on s'hi fan activitats acadèmiques, culturals, esportives i solidàries. Bonaigua és una residència només de noies, vinculada a l'escola concertada Canigó, on la professora que ha mort feia classes i on havien estudiat les alumnes. El col·legi Canigó forma part del grup Fomento de Centros de Enseñanza, també de l'Opus Dei. Membres del col·legi major, de l'escola i un familiar de la víctima han marxat cap a Costa d'Ivori.

El ministre d'Afers Exteriors en funcions, Josep Borrell, ha lamentat la mort de la professora i ha dit que l'ambaixada espanyola al país ja treballava "en la seva assistència".

Des del Govern, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, i el d'Exteriors, Alfred Bosch, també s'han posat a disposició del centre i de les famílies i han expressat el seu condol a la família i a la comunitat educativa de l'escola.

Amb el conseller @AlfredBosch ens posem a disposició del centre i de les famílies i, en nom del @govern, expressem el nostre condol a la família de la professora i el nostre suport a la comunitat educativa en aquests moments de dolor i preocupació https://t.co/YBenfmxr20

— Josep Bargalló Valls (@JosepBargallo) 23 de juny de 2019

La Casa Reial també ha enviatel seu "condol i suport" a la família de Teresa Cardona i ha expressat els seus "esperançats desitjos de recuperació" per a les 10 estudiants ferides. La solidaritat rep a vegades cops difícils d'encaixar", ha subratllat la Casa del rei.

stats