Societat 22/06/2018

Moren dos banyistes a l'Estartit i l'Hospitalet de l'Infant

Els socorristes i els serveis d'emergències no han pogut reanimar les víctimes, de 65 i 77 anys

Acn
1 min
Dos socorristes de la Creu Roja / ACN

BarcelonaDos banyistes han mort en les últimes 24 hores a les platges catalanes. Es tracta de dos homes de 65 i 77 anys que han perdut la vida a les platges de l'Estartit i l'Hospitalet de l'Infant, que tenien vigilància. Tot i la presència de socorristes i els intents de reanimar-los, els tècnics sanitaris no han pogut fer res per salvar la vida dels dos homes.

El primer ofegament va passar aquest dijous a la tarda a la Platja Gran de l'Estartit, a Torroella de Montgrí (Baix Empordà). Al banyista el van localitzar a l'aigua inconscient pels volts de les cinc de la tarda. Tècnics del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) van intentar reanimar-lo però no van poder fer res per salvar-li la vida.

El segon accident ha tingut lloc aquest divendres a les deu del matí tocades a la platja de l'Arenal de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. Faltaven 15 minuts perquè obrís el servei de vigilància, però els socorristes que ja eren a la zona han pogut començar a practicar les maniobres de reanimació al banyista de 77 anys fins que ha arribat el SEM. Tot i els esforços l'home ha acabat morint.

La Direcció General de Protecció Civil demana prudència als banyistes i els recomana que, en cas de cansament o de malestar, extremin la precaució, especialment si a la platja no hi ha servei de vigilància. També recorden que si la sensació de malestar o cansament apareix dins de l'aigua, cal sortir-ne ràpidament.

stats