Societat 17/08/2019

Moren ofegats un nen de 4 anys i el seu pare, de 29, en una platja de l'Escala

En aquell moment hi havia bandera verda i vigilància

Ara
2 min
Un socorrista vigilant que ningú entri al mar a Lloret.

BarcelonaUn nen de 4 anys i el seu pare, de 29, han mort ofegats aquesta tarda a la platja de Riells de l’Escala. Es tracta d’una família de nacionalitat francesa. A les 15.22 hores el telèfon d’emergències 112 ha rebut diverses trucades informant que un nen s'havia ofegat a la platja de Riells, segons informa Protecció Civil.

El nen era a l’aigua amb el seu pare quan s’ha ofegat. El servei de socorrisme de la platja ha rescatat el nen en estat inconscient i l’ha portat a la sorra, on li ha estat practicant les maniobres de reanimació cardiopulmonar fins a l’arribada del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha continuat amb les maniobres de reanimació, que malauradament han sigut infructuoses.

La mare, que era al lloc, ha alertat que també trobava a faltar el pare del nen, i s’ha activat el dispositiu de recerca amb una embarcació i una moto aquàtica del servei de socorrisme. En el dispositiu de recerca hi han participat també l’helicòpter dels Mossos d’Esquadra, els Bombers de la Generalitat i Salvament Marítim (SASEMAR).

L’helicòpter dels Mossos d’Esquadra ha localitzat amb la càmera tèrmica el cos de l’home a les 16.59 hores en una zona que fa uns 3 metres de profunditat. Una embarcació amb personal d’emergències l’ha acostat fins a la platja, on el SEM li ha practicat maniobres de reanimació cardiopulmonar, que també han sigut infructuoses.

El SEM ha activat suport psicològic per atendre la dona i també hi ha desplaçat dues ambulàncies i l’helicòpter medicalitzat. També s’ha desplaçat fins al lloc personal del CAP de l’Escala.

La platja de Riells de l’Escala disposa de servei de vigilància i socorrisme i en el moment del succés hi onejava la bandera verda. Amb les d’aquesta tarda són 21 les persones que han mort a les platges catalanes fins ara aquest estiu.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, les que estiguin vigilades. Cal fer sempre cas de la bandera que el servei de socorrisme fa onejar (verda: bany permès; groga: molta precaució; vermella: bany prohibit) i respectar les indicacions dels socorristes per evitar situacions de risc.

Un altre ofegat

Un home d'uns 70 anys ha mort també aquest dissabte al migdia a la platja de Garbí de Calella (Maresme), segons ha informat Protecció Civil. L'home es trobava a l'aigua inconscient quan ha estat rescatat per una embarcació particular que l'ha dut fins a la sorra. Allà, el servei de socorrisme de la platja li ha iniciat les maniobres de reanimació cardiopulmonar, i posteriorment ho han intentat els professionals del SEM, però sense resultat. Els Mossos investiguen la identitat de l'home, ja que anava indocumentat. El telèfon d'emergències 112 ha rebut l'avís quan passaven vuit minuts de les dotze del migdia, moment en què onejava la bandera verda. La platja de Garbí de Calella disposa de servei de vigilància i socorrisme.

stats