"Hem d'ajudar els polítics que s'estimin més el país que el partit": Mossèn Josep M. Ballarín, a Catalunya Ràdio, en 10 frases

Amb 93 anys, mossèn Ballarín acaba de publicar un nou llibre: 'Pluja neta bassals bruts'. L'ha presentat a 'El matí de Catalunya Ràdio', amb Manel Fuentes, on també ha reflexionat sobre l'actualitat política catalana

Mossèn Josep Maria Ballarín acaba de publicar, amb 93 anys, el seu darrer llibre: 'Pluja neta bassals bruts'. Aquest dimecres l'ha presentat a 'El matí de Catalunya Ràdio', on també ha reflexionat sobre la realitat política catalana i altres aspectes de l'actualitat. Resumim les seves declaracions en 10 frases:

1. "Hem d'ajudar els polítics que s'estimin més el país que el partit"

2. " Junqueras és un home fonamental per al país. El tinc per molt intel·ligent, però a vegades posa els interessos del partit per davant del país"

3. "Ara mateix, segurament no hi ha cap polític capaç de fer-ho bé. Jo sóc de tots i no sóc de cap"

4. "Faig una advertència als periodistes: un senyor que fa la calúmnia i penja pecats a un senyor que no ha fet, és pecat mortal. El senyor que informa sobre un altre de forma deshonrosa, encara que sigui veritat, també és pecat mortal"

5. " L'Església és un cos molt gros, i costa de moure. Hi ha un poder enquistat que costarà canviar"

6. "Sóc més o menys creient, però el món eclesiàstic és una realitat diferent"

7. " El rei és una entitat inútil. Un mediador és important, però com que no li deixen fer mediació, aleshores es dedica a caçar elefants"

8. "Potser des de Barcelona no us n'adoneu, però als pobles de Catalunya hi ha una tremenda vitalitat"

9. " El llibre l'he fet en un mes [...]. No hi sento d'una orella i no hi veig; per tant, no puc llegir [...]. Al matí pensava i a la tarda, dictava"

10. " M'estimo aquest país, per això sóc crític"

Més continguts de