Societat 01/09/2019

El mosso acusat d'abusar d'una periodista durant la diada de Sant Fèlix, apartat de la seva colla castellera

La Colla Vella dels Xiquets de Valls no descarta expulsar-lo si es confirma la denúncia

Ara
2 min
La plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès ple de gom a gom per veure la diada castellera / TJERK VAN DER MEULEN

BarcelonaEl mosso d'esquadra que va ser detingut per abusar d'una periodista de la Xarxa de Televisions Locals durant la diada de Sant Fèlix era casteller en actiu de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Així ho ha admès el president de l'entitat, Albert Pedret, que també ha confirmat que l'home ha sigut apartat de la colla a l'espera que es resolgui la denúncia de la noia. "Si es confirmen els fets, serà expulsat; tal com passaria en qualsevol altra colla", ha afirmat contundent Pedret.

Tal com ja van avançar –i agrair– des de la Xarxa Audiovisual Local, els integrants de la Colla Vella dels Xiquets de Valls han col·laborat des del moment en què se'ls va comunicar que el presumpte autor de l'abús sexual a la periodista Clàudia Climent podria ser de la seva colla. Ara bé, Pedret ha deixat la porta oberta a la possibilitat que hi hagi més homes implicats. "Quan vam parlar amb la víctima i se'ns van descriure els possibles autors, li vam facilitar tota la informació que ens va demanar", ha afirmat.

L'abús sexual va passar divendres durant la celebració de la diada de Sant Fèlix, l’espectacle per excel·lència en què es llueixen les millors colles castelleres. Concretament a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès, quan el presumpte agressor, un mosso fora de servei que també és casteller, va atacar una periodista de la Xarxa Audiovisual Local que estava cobrint l’acte. En qüestió d’hores, l’home va ser arrestat per un delicte d’abús sexual, va passar la nit al calabós i després va quedar en llibertat provisional. La jutge també va fixar incomunicació per totes vies amb la dona i allunyament d’un mínim de 1.000 metres. Els Mossos obriran un procés intern per determinar el futur de l’agent dins del cos policial.

A banda de ser agent del cos dels Mossos d’Esquadra, també va transcendir que l’arrestat té 45 anys i és veí del Penedès. El cas va sortir a la llum perquè la víctima va denunciar a través del seu compte de la xarxa social Twitter tota una sèrie d’abusos patits.

stats