Societat 29/08/2017

El mosso d'esquadra va respondre al policia belga que l'imam ja era a Ripoll

En la conversa informal per correu electrònic, l'agent de la policia catalana va explicar el març de l'any passat que s'havia detectat Abdelbaki es Satty a la capital del Ripollès

P.e.
2 min
El conseller d'Interior, Joaquim Forn, en una foto d'arxiu

BarcelonaNou detall de la conversa informal per correu electrònic entre un mosso d'esquadra i un policia de Vilvoorde (Bèlgica). Quan l'agent de la policia catalana va respondre al seu col·lega de la policia belga el març de l'any passat, va explicar que l'imam Abdelbaki es Satty ja era a Ripoll. Així ho ha revelat avui el conseller d'Interior, Joaquim Forn, en una entrevista a la Cadena SER on ha recordat que el correu del policia belga no advertia de cap pista ni "d'una situació de perill" sobre Es Satty. "Es respon amb la informació que tenim", ha assegurat Forn, que ha reiterat que no hi havia "cap tipus de sospita".

El policia belga havia enviat el correu informal dirigit al mosso d'esquadra el gener de l'any passat. En el missatge, l'agent demanava si era possible fer una recerca sobre Es Satty, ja que l'home volia treballar d'imam a Vilvoorde: "Com més informació puguis compartir sobre aquest individu, millor!". En el mateix correu, el policia belga afegia que Es Satty tenia planejat anar a Barcelona al febrer. Al cap d'unes setmanes, el març de l'any passat, el mosso d'esquadra també va respondre de manera informal el missatge; llavors, va concretar que l'imam no era a Barcelona, sinó que es trobava a la capital del Ripollès.

En l'entrevista d'avui, Forn no ha detallat com es va saber que Es Satty era a Ripoll. El conseller ha insistit que la Policia Nacional no va donar "tota la informació necessària" als Mossos d'Esquadra abans dels atemptats de Barcelona i Cambrils, cosa que ha atribuït a una "voluntat política" de considerar el cos català com una "policia de segona". Forn ha assegurat que és "evident" que la Policia Nacional no va fer arribar als Mossos certa informació, com per exemple que Es Satty havia estat investigat per aquest cos ni que se li hagués punxat el telèfon. Segons el conseller, si s'hagués facilitat més informació sobre l'imam, la policia catalana hauria actuat "d'una altra manera".

stats