SOCIETAT
Societat 09/07/2012

Els Mossos han imposat un centenar de multes a prostitutes de carretera i clients

Amb l'objectiu d'eradicar la prostitució de les carreteres catalanes, els Mossos d'Esquadra van començar a multar les prostitutes i els seus clients el passat 11 de juny, al·legant que infringeixen la llei de carreteres sobre seguretat viària

Efe
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han imposat prop d'un centenar de multes a prostitutes de carretera i als seus clients, des que fa poc més d'un mes se'ls ha començat a sancionar per una infracció contra la seguretat viària, segons han informat a Efe fonts policials.

Amb l'objectiu d'eradicar la prostitució de les carreteres catalanes, els Mossos d'Esquadra van començar a multar les prostitutes i els seus clients el passat 11 de juny, al·legant que infringeixen la llei de carreteres sobre seguretat viària.

Segons les mateixes fonts, des que els Mossos han començat a multar, s'han sancionat més clients que prostitutes, cosa que s'explica pel fet que als clients se'ls multa en la primera ocasió en què se'ls sorprèn contractant un servei sexual a la carretera.

Per contra, amb les prostitutes s'ha optat per una política d'informació i sensibilització, de manera que quan els agents les veuen parapetades a la carretera oferint serveis sexuals se'ls acosten per explicar-los que estan infringint una normativa i que poden ser multades, i només acaben sent sancionades si reincideixen i se les torna a veure a la carretera.

La llei de carreteres tipifica com una infracció greu la presència de prostitutes i clients a les carreteres, fet pel qual tots dos poden arribar a ser sancionats amb multes de fins a 30.000 euros, encara que a l'hora d'imposar les sancions es tenen en compte factors com la perillositat de la carretera o la reincidència, entre d'altres.

Les multes a prostitutes i clients seran tramitades pel Servei Català de Trànsit (SCT), en virtut d'una reforma de la llei de carreteres que es va acordar en la tramitació de les lleis òmnibus al Parlament.

El conseller d'Interior, Felip Puig, que aquest matí ha participat en unes jornades sobre seguretat a l'Institut de Seguretat Pública de Mollet del Vallès (Vallès Oriental), ha xifrat entre 350 i 400 les prostitutes que ofereixen els seus serveis sexuals a les carreteres catalanes.

També Puig ha anunciat que, de la mateixa manera que està intentat fer a les carreteres, també pretén eradicar la prostitució dels carrers i places de les ciutats, per la qual cosa la nova llei sobre l'ús de l'espai públic que està elaborant el seu departament preveu sancionar tant les prostitutes que ofereixin els seus serveis a l'espai públic com els seus clients.

El conseller ha avançat que per limitar la presència de prostitutes als carrers i places s'establirà un règim disciplinari amb un sistema sancionador propi, que no té per què correspondre's amb les multes que des de fa un mes s'imposen a Catalunya als clients i prostitutes de les carreteres catalanes.

stats