Societat 12/06/2013

El Sindicat de Mossos d'Esquadra acusa Manel Prat de "desviar l'atenció" amb el tanc d'aigua

El portaveu Antoni Castejón afirma que el vehicle "no és cap solució" i avisa que "també pot provocar lesions i atropellaments"

Acn
1 min
El cap dels Mossos, Manel Prat, al Parlament / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl portaveu del Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME-CCOO), Toni Castejón, ha acusat aquest dimecres el director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, de "desviar l'atenció" del debat sobre les pilotes de goma anunciant que es farà servir el tanc de canons d'aigua per dispersar manifestacions violentes. Castejón ha dit que el departament només disposa d'un "únic" vehicle, que ja fa "20 anys que té", i es farà servir "poquíssim".

Entre d'altres motius –ha dit–, perquè resultarà "inútil" en carrers estrets com els de Ciutat Vella o el barri de Gràcia. A més, que "cap ciutadà" entengui que l'aigua és inofensiva, els canons "poden causar lesions" i el vehicle pot acabar provocant també "algun atropellament", ha avisat Castejón.

Poques hores abans, en la compareixença dels sindicats policials davant la comissió d'ordre públic del Parlament, els Sindicats de Mossos han reclamat més eines per combatre els vàndals que generen disturbis en les manifestacions, especialment si es decideix retirar les pilotes de goma, tot i que han assegurat que treballaran amb les eines que decideixi el Parlament i el Govern.

stats