Societat 05/06/2019

Els Mossos creuen que l'agressió denunciada divendres només va ser un robatori i no un atac homòfob

La hipòtesi de la policia és que els autors no van actuar per la condició sexual de les víctimes

P.e.
2 min
'Dona i ocell', de Joan Miró, opta a ser una de les 10 escultures universals

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra investiguen l'agressió que una parella homosexual va denunciar divendres a la nit a Barcelona com un robatori violent i no com un acte d'homofòbia. La hipòtesi de la policia catalana és que els autors dels fets que es van produir al Parc de Joan Miró no van actuar per la condició sexual de les víctimes. Els agents es basen en el fet que els atacants, un grup de nois, els van robar una motxilla i que no hi ha altres elements per considerar que sigui una agressió homòfoba. La policia, que ha informat igualment dels fets a la fiscalia per a delictes d'odi, pensa que els atacants els van agredir només per cometre el robatori.

En declaracions a l'ARA, una de les víctimes, Xavier Martínez, explica que en el moment que van presentar la denúncia els Mossos ja la van tramitar com un robatori amb violència, tot i que ells no tenen aquesta percepció. "Des del minut 1 vam veure que no ens volien robar", assegura Martínez, que valora que el robatori va ser "secundari". "No ens van demanar ni les carteres ni diners ni el mòbil que tenia a la mà", recorda. Martínez afegeix que, abans de colpejar-los, els van dir: "¿Dónde creéis que vais? De aquí no os escaparéis".

També apunta que la seqüència dels fets va ser molt ràpida. Quan la seva parella va poder escapar portava una motxilla, que li va caure i que els atacants es van endur. La motxilla va aparèixer poc després uns carrers més enllà i hi faltaven alguns objectes, com els carregadors dels mòbils i unes claus. Martínez subratlla que els autors, que es van posar caputxes i es van tapar quan es van dirigir cap a ells, s'hi van acostar en el moment que es feien un petó.

stats