El veí de l'agent de la guàrdia urbana investigada pel crim del pantà de Foix desvincula la motoserra de l'assassinat

L'home assegura que el soroll que va escoltar és incompatible amb l'esquarterament del cadàver perquè el cos de la víctima ja havia estat calcinat

La motoserra que es va vincular amb el crim del pantà de Foix, pel qual estan empresonats els guàrdies urbans Rosa Peral i Albert López, no està relacionada amb l'assassinat d'un altre agent del cos. Així ho ha assegurat, davant la jutge que investiga el cas, el veí de Peral que va escoltar el soroll de l'aparell. Aquest divendres, just un any després dels fets, la jutge ha citat a declarar el veí com a testimoni, després que es trobés una conversa de missatges de mòbil entre ell i Peral del 3 de maig –dos dies després del crim– en la qual preguntava a l'acusada si havia utilitzat una serra elèctrica durant la matinada.

La proximitat de la conversa amb la data del crim va fer sospitar la jutge i l'acusació particular de la possibilitat que Peral i López haguessin intentat esquarterar el cadàver de la víctima, també agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona. La hipòtesi es basa en els missatges del veí sobre la motoserra i en els rastres de sang trobats al domicili de Peral. Però fonts judicials han explicat que el veí ha declarat, davant la jutge, que no existeix cap vincle entre el soroll de la serra elèctrica i el cadàver. El testimoni ha admès que va enviar els missatges a Peral, però tant ell com les diferents parts del cas han coincidit a dir que el cos de la víctima ja havia estat calcinat abans que ell escoltés el soroll. Per això no hi pot haver vinculació, han apuntat les fonts judicials.

Investiguen si els urbans acusats pel cas del pantà de Foix van intentar esquarterar la víctima i no se'n van sortir

L'home també ha admès que, després de preguntar a Peral sobre la motoserra, va continuar parlant amb ella per missatges en una conversa plena de connotacions sexuals. Fonts judicials han explicat que el testimoni ha vinculat aquesta afinitat a un afer sexual que els dos havien tingut a finals de l'any 2016.

Trucada a un altre agent de la Guàrdia Urbana

En paral·lel, aquest divendres també han comparegut davant la jutge quatre testimonis més. A part del veí que va escriure els missatges sobre la serra elèctrica, han declarat la germana d'aquest home, un company de patrulla de la víctima a la Guàrdia Urbana i dos agents més del cos. Un dels agents ha estat citat perquè Peral va memoritzar el seu número de telèfon mòbil just la nit de la mort de la víctima. Així es desprèn del buidat de dades del telèfon de l'acusada, que l'hauria trucat aquella mateixa nit. Amb tot, aquest testimoni ha negat tenir una relació propera amb Peral, més enllà de ser companys de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Confessió a la presó: la mort d’un indigent va ser el mòbil del crim de Foix

Els resultats de l'escorcoll, pendents

Després de revisar les fotografies del mòbil de Peral, els Mossos d'Esquadra també van comprovar que el garatge de casa de l'agent tenia un aspecte força diferent de com el van trobar la primera vegada que van escorcollar el domicili de l'acusada. Per això, els Mossos van tornar a escorcollar l'habitatge de Peral el passat 12 d'abril i van localitzar, com a mínim, quatre marques de sang a la casa: en una bombeta, en una porta d'accés al bany, al terra i també en una banyera que hi havia a la planta baixa. Els resultats de l'anàlisi científica de les marques encara no han determinat si es pot extreure l'ADN de les mostres de sang; per tant, concloure si corresponen a la víctima.

Més continguts de