SOCIETAT
Societat 02/01/2013

Multades en mig any mil prostitutes i clients a les carreteres catalanes

Clients i prostitutes poden arribar a ser sancionats amb multes de fins a 30.000 euros

Efe
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han multat prop de mil prostitutes que exerceixen a les carreteres catalanes i els seus clients. Des que fa mig any se sanciona aquesta pràctica, al·legant que infringeixen la llei de carreteres sobre seguretat viària.

En roda de premsa, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, i el director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, han evitat concretar si hi ha hagut més prostitutes multades que clients o ha estat a la inversa, i únicament han indicat que s'han obert uns mil expedients des del passat 11 de juny, data en què es van començar a multar aquests casos.

La llei de carreteres tipifica com una infracció greu la presència de prostitutes i clients a les carreteres, de manera que tots dos poden arribar a ser sancionats amb multes de fins a 30.000 euros, encara que a l'hora d'imposar les sancions es tenen en compte factors com la perillositat de la carretera o la reincidència, entre altres qüestions.

Les multes a prostitutes i clients són tramitades pel Servei Català de Trànsit (SCT), en virtut d'una reforma de la llei de carreteres que es va acordar en la tramitació de les lleis òmnibus al Parlament durant l'anterior legislatura.

L'anterior conseller d'Interior, Felip Puig, va arribar a xifrar en 350-400 les prostitutes que ofereixen els seus serveis sexuals a les carreteres catalanes.

stats