Societat 18/05/2016

My.Flow: el tampó intel·ligent que t'avisa quan està ple

El nou giny és obra d'una estudiant de la Universitat de California que busca finançament per posar a la venda el producte a mitjans de l'any que ve

Ara
2 min

BarcelonaEsponges marines, copes menstruals, sagnat lliure, compreses, compreses reutilitzables o tampons. Són algunes de les opcions que tenen les dones a l’hora de gestionar la seva menstruació. L’últim en aparèixer és My.Flow, el tampó intel·ligent que avisa quan està ple.

En el vídeo promocional la companyia promet una "solució a la mortificació de la menstruació" i "al pitjor malson d'una nena de tenir fuites de sang a través dels seus nous pantalons blancs".

My.Flow utilitza un tampó normal i corrent però té un cordill més llarg (30 centímetres) que es connecta a un aparell que es pot enganxar a la vora del pantaló. Aquest es sincronitza per Bluetooth amb una app instal·lada al mòbil. L’app permet veure el nivell de saturació del tampó en tot moment a través de percentatges, a més a més de les possibilitats que ofereixen altres apps sobre menstruació.

My.Flow permet veure el nivell de saturació del tampó en tot moment

El nou giny és obra d’Amanda Brief, una estudiant de la Universitat de Califòrnia, i està dissenyat per una 'start-up' nord-americana instal·lada a la Xina. La companyia està buscant finançament i preveu que surti al mercat l’any que ve.

El sensor tindrà un preu aproximat de 45€ i els tampons - que es vendran per internet- seran una mica més cars que els normals.

La polèmica del tampó

Fa poc menys d’un mes una moció de la CUP a Manresa va obrir el debat sobre productes alternatius per a la menstruació com les copes i les esponges marines. Denunciaven que els tallers que es fan actualment als instituts els acostumen a impartir empreses privades de tampons i compreses que aprofiten l’ocasió per publicitar els seus productes. Per això proposen que sigui el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) qui imparteixi els tallers i mostrin tots els mètodes de recollida de sagnat, perquè sigui cada dona la que trii quin mètode prefereix.

stats