Societat 10/02/2017

Detingut a Barcelona un destacat narcotraficant colombià

La justícia colombiana el reclamava internacionalment per homicidi, associació il·lícita i possessió d'armes

Ara
1 min
Detingut a Barcelona un destacat narcotraficant colombià

BarcelonaAgents de la Policia Nacional i Policia Nacional Colombiana han detingut a Santa Eulàlia de Ronçana (Vallés Oriental) un ex-paramilitar i membre destacat d'una organització de narcos colombiana. El narcotraficant, conegut com 'El Indio', era un fugitiu buscat internacionalment per les autoritats colombianes i està acusat d'homicidi, associació il·lícita i possessió il·lícita d'armes.

'El Indio' és actualment un membre destacat de 'Los Rastrojos', la segona organització criminal més important de Colòmbia. Després que el fugitiu fos reconegut a Espanya, es va crear un equip d'investigació conjunt entre la Policia Nacional i la Policia Nacional Colombiana. Al principi de la investigació, es creia que residia a Barcelona, tot i que finalment van trobar el seu domicili a Santa Eulàlia de Ronçana. Va ser detingut mentre anava a casa amb la seva filla i la seva parella.

La seva feina dins l'organització era coordinar enviaments de cocaïna a través de correus humans, garantir-ne la seva distribució, el pagament de deutes i "ajustar els comptes" quan algú no pagava.

A Colòmbia, se li atribueix l'homicidi de 'El Recluta' l'any 2003, quan 'El Indio' formava part de l'organització paramilitar Autodefensas Unidas de Colombia. Després de formar part d'aquest grup, va ingressar en una banda que controlava l'activitat criminal a Yumbo, un municipi colombià.

stats