Ciència
Societat 08/07/2011

La NASA posa fi a l'era dels transbordadors

L'Atlantis emprendrà avui l'últim viatge a l'espai. Unes 24.000 persones quedaran a l'atur amb el retorn a la Terra del transbordador a finals d'aquest juliol

Redacció
1 min
El transbordador Atlantis, a punt per l'últim viatge a l'espai

BarcelonaL'agència espacial nord-americana (NASA) acaba de llançar l'últim transbordador a l'espai. L'Atlantis, que forma part de la flota de cinc transbordadors amb què l'agència espacial ha enviat càrrega i tripulació a l'espai durant més de trenta anys, està previst que emprengui el seu darrer viatge aquest matí, si les condicions meteorològiques ho permeten –hi ha un 70% de possibilitats de pluges i tempestes elèctriques a l'hora del llançament, les 11.26, hora local (les 17.26, hora catalana).

El final de l'era dels transbordadors, que arribarà amb el retorn de l'Atlantis a la Terra el 20 de juliol, deixarà uns 24.000 treballadors a l'atur, que esperen trobar una oportunitat en el sector privat a la regió sud-est de l'estat de Florida. El final del llançament de transbordadors s'ha comparat amb el dels anys 70 del programa Apollo, amb el qual es va arribar a la Lluna, que també va deixar un bon gruix de treballadors sense feina.

Milers de persones ja s'han començat a apropar a la coneguda Costa de l'Espai, al centre espacial John F. Kennedy de Florida, on està previst que una gran multitud s'aplegui per veure l'últim llançament d'un transbordador nord-americà a l'espai.

La NASA retransmetrà en directe el llançament a través de la seva pàgina web.

stats