Societat 16/08/2012

Els negocis d’Adelson inquieten aquí

El magnat d’Eurovegas és a l’ull de l’huracà per la seva vinculació a la campanya republicana

M. Luo / N. Gough / E. Wong (the New York Times)
1 min
FIL AMB EL GOVERN  Adelson va contractar l'executiu Yang Saixin, amb una nodrida agenda de contactes amb les autoritats xineses.

Quan Sheldon Adelson, el magnat dels casinos, necessitava que es fes alguna cosa a la Xina, sovint acudia al seu “representant en cap a Pequín”, un misteriós executiu de nom Yang Saixin. Yang arranjava les reunions d’Adelson amb les autoritats xineses i actuava com a cap visible en diferents projectes de la seva empresa, Las Vegas Sands Corp. També intervenia en nom del grup amb els legisladors xinesos. Yang fins i tot feia que la seva filla acompanyés la dona d’Adelson, Miriam, a anar de compres quan eren a Pekín.

“Adelson i jo teníem una bona relació. Hauria d’estar-me agraït”, declarava Yang en una entrevista recent a Hong Kong. Yang va unir-se a Sands quan la firma treballava per protegir els seus interessos a Macau, on els ingressos pel joc estaven florint, i pressionava per tenir un resort a la part continental de la Xina. Amb una agenda nodrida de contactes amb l’Exercit d’Alliberament del Poble i l’aparell de seguretat estatal, va ser contractat pels seus “guanxi”, una barreja de relacions i favors deguts que és capital si es volen obrir portes a la Xina.

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats