Societat 17/09/2013

Neix l'Ona, la primera cantant virtual catalana

Debutarà en concert a La Mercè i els ciutadans podran escriure-li lletres i fer-la ballar al seu ritme

Ara
2 min

BarcelonaAcaba de néixer, mai pateix afonia i canta en català: És l'Ona, la primera cantant virtual catalana. El seu debut tindrà lloc durant les festes de La Mercè d'enguany i tancarà les nits de festa al Parc de la Ciutadella del 20 al 24 de setembre amb concerts gratuïts de dues hores. Aquests concerts comptaran amb la participació activa del públic i amb l'acompanyament del Bruno i la Carla, dos artistes virtuals que canten en castellà.

Tots ells han estat creats per una spin-off de la Universitat Pompeu Fabra, Voctrolabs, que ha desenvolupat el software per fer-ho possible. Els membres de Voctrolabs van basar-se en una tecnologia ja existent que ha permès que al Japó triomfi la cantant virtual Hatsune Miku, tot un fenomen de masses que omple grans sales de concerts. "Quan acabi els concerts de La Mercè ens agradaria molt que ens truquessin per contractar l'Ona per oferir més concerts i que, poc a poc, vagi guanyant fans", explica l'Óscar, cocreador de l'Ona.

Fer-la cantar i ballar

L'Ona té perfil propi a les xarxes socials Twitter i a Facebook perquè els seus fans la puguin seguir. Però el més interessant és que tothom qui ho vulgui podrà escriure-li lletres perquè les canti. Només cal fer-se'n seguidor (@VirtualOna), triar un tema d'entre els quatre pevistos (#OnaEstiu, #OnaFesta, #OnaCiutat i #OnaFutur), fer que encaixi bé la lletra amb la melodia i enviar-la per Twitter o missatge de Facebook amb la menció i l'etiqueta corresponent (separant els 4 versos amb una /) del 5 al 23 de setembre.

D'entre tots els rebuts s'escolliran els millors perquè els canti en directe. A més, qui vagi als concerts del Parc de la Ciutadella també podrà fer-la ballar al ritme que vulgui, ja que l'Ona és capaç d'imitar els moviments del cos humà.

stats