Societat 09/10/2014

“No hi ha cap evidència científica que justifiqui el sacrifici del gos”

Marga Martín, veterinària i professora de salut animal de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), assegura que "qui ha donat l'ordre s'ha equivocat"

1 min

Excalibur, el gos de la discòrdia, va ser sacrificat per si de cas, tot i que la comunitat científica i els veterinaris advertien des de dimarts que no era necessari. Marga Martín, veterinària i professora de salut animal de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), assegura que "qui ha donat l'ordre s'ha equivocat".

El gos s’havia de sacrificar?

No hi ha cap evidència científica que justifiqui que el gos s’hagués de sacrificar. Els pocs estudis que s’han fet sobre l’Ebola i els gossos diuen que els que han estat en zones molt contagiades no tenen símptomes, però sí que desenvolupen anticossos, però cap altra conclusió. El més lògic és posar el gos en quarantena i estudiar la seva evolució.

Per què creu que s’ha pres aquesta decisió?

Imagino que han llegit el mateix estudi que jo i creuen que si té anticossos podria infectar algú, però no està demostrat. No hi ha gaire informació perquè l’Ebola no és una malaltia d’animals domèstics.

Potser perquè no està demostrat, s’han volgut curar en salut?

Si és així, aquesta no és manera d’actuar. Amb aquesta justificació ara també haurien de cremar la casa de la parella, per si de cas. Qui ha donat l’ordre que s’ha de sacrificar s’ha equivocat, i no sé si l’ha donada un metge, però m’estranyaria.

stats