Societat 06/05/2016

No hi haurà imatges dels mossos acusats pel Cas Benítez declarant al judici

El jutge que presideix el tribunal prohibeix gravar i fotografiar la declaració dels agents acusats

Montse Riart
2 min
UN CAS QUE HA SACSEJAT CIUTAT VELLA  Els veïns del Raval han protagonitzat actes de protesta per l'actuació dels Mossos en la detenció de Benítez, com aquesta del 30 d'octubre.

BarcelonaEl jutge que presidirà a partir de dilluns que ve el judici contra els vuit mossos acusats de la mort de l'empresari Juan Andrés Benítez, després d'una reducció al Raval el 2013, ha acordat impedir als mitjans gravar i captar imatges de la declaració dels acusats. Tan sols es podrà accedir a la sala i enregistrar-ne la veu.

En un escrit, el magistrat José Luis Ramírez explica que la durada del judici, que podria allargar-se un mes i mig, comportaria una "sobreexposició" dels agents acusats, així com una "perpetuació" de la seva imatge, en cas que després fossin absolts. També entén que la filmació de tot el judici podria "condicionar" la declaració dels testimonis, "influir" en el jurat popular i acabar "teatralitzant" el procés.

El jutge estableix que durant el judici només es podran gravar imatges del tràmit d'al·legacions inicials i dels informes finals, però no es podran filmar els mossos quan declarin davant el jurat popular, ni tampoc els testimonis i la resta de proves que es presentaran.

El judici contra els vuit agents acusats d'excedir-se en la reducció policial de Juan Andres Benítez l'octubre del 2013 al Raval començarà dilluns que ve, si un acord d'última hora no ho impedeix.

El Tribunal Superior de Justícia haurà de decidir dilluns mateix si accepta expulsar del procés l'acusació popular, que és l'única que es resisteix a acceptar l'acord. El pacte passaria perquè els agents reconeguessin els fets i indemnitzessin la família de la víctima amb 100.000 euros. A canvi, els rebaixarien la pena per sota dels dos anys de presó i esquivarien l'ingrés al centre penitenciari. Inicialment, la Fiscalia i l'acusació particular demanaven entre 11 i 14 anys per als agents, però ara també aposten per la conformitat.

stats