Societat 15/06/2013

Només 258 famílies aconsegueixen un dels 6.000 pisos del fons per a desnonats

El ministeri d'Economia s'ha obert a revisar els requisits d'adjudicació si el temps demostra que són massa exigents

Efe
1 min

MadridEls gairebé 6.000 habitatges propietat dels bancs destinades al Fons Social d'Habitatge (FSV) de lloguer per a famílies desnonades continuen majoritàriament buits. Segons dades del juny, només s'han assignat 258 pisos i formalitzat 89 contractes de lloguer, dins d'un total de 594 sol·licituds presentades.

El ministeri d'Economia, que ha facilitat a Efe aquestes dades, procedents de la comissió de seguiment del fons, considera es tracta de xifres "acceptables per a un procés que va arrencar al març", i confia que les sol·licituds es vagin incrementant.

Tot i això, també obre la porta a la possibilitat de revisar els requisits d'adjudicació dels pisos si el temps demostra que són massa exigents.

Ara poden accedir a un lloguer del FSV les persones desallotjades de la seva residència habitual després de l'1 de gener de 2008, amb ingressos familiars inferiors a tres vegades el IPREM (1.597,53 euros mensuals) i que compleixin alguns dels requisits d'especial vulnerabilitat (famílies nombroses, víctimes de violència de genere i deutors a l'atur que hagin esgotat la prestació, entre altres).

El preu del lloguer oscil·la entre 150 i 400 euros mensuals, amb un màxim del 30% de la renda total neta de la unitat familiar, i els contractes tenen una durada de dos anys, prorrogables un més.

La major part dels immobles aportats al FSV procedeixen de caixes convertides en bancs i una quarta part estan situats en capitals de província.

Segons polítics de tot l'arc parlamentari consultats per Efe, les famílies afectades són poc proclius a sol·licitar aquests pisos perquè per fer-ho estan obligades a entendre's amb el mateix banc que es va quedar amb les seves cases.

stats