Incendi

Estabilitzat l’incendi a Artesa de Segre que ha cremat 128 hectàrees

Els Bombers ja han aixecat el confinament a la desena de veïns de la zona

2 min

BarcelonaEls Bombers han donat per estabilitzat l’incendi que crema des d’aquest dimecres a les cinc de la tarda a Artesa de Segre, a la Noguera, i que ha afectat unes 128 hectàrees de terreny agrícola (67,5 ha) i forestal (60,5 ha), segons càlculs dels Agents Rurals. Els Bombers de la Generalitat hi han destinat una cinquantena de dotacions terrestres i 13 d'aèries per intentar controlar el seu avanç i, segons havia explicat al vespre el cap d'intervenció del cos, Francesc Boya, el foc estava "ben perimetrat". "La intensitat amb què ha començat s'ha pogut rebaixar i tenim la sensació que en poques hores el podrem donar per estabilitzat", ha dit des del parc de bombers d'Artesa de Segre.

Els Bombers investiguen l'origen de l'incendi, però tot indica que s'hauria declarat a peu de carretera, a tocar del quilòmetre 110,5 de la C-14. Inicialment ha cremat un camp agrícola i, poc després, les flames s'han propagat amb força a un terreny forestal, en direcció nord cap al nucli de la localitat de la Força, a Ponts. Preventivament, s'ha desallotjat una masia i s'ha demanat el confinament de la desena de veïns d'aquest nucli i del monestir de Santa Maria de Refet, on viuen dues persones. Aquesta mateixa nit, però, s’han aixecat aquestes mesures.

Estabilitzat un nou incendi a Artesa de Segre

La prioritat dels efectius d’extinció era controlar el flanc dret per evitar que s’obrís cap a la vall del Segre i donar per tancat el flanc esquerre. Les condicions climatològiques de les darreres hores de la tarda, en què ha afluixat el vent i han pujat les humitats, han afavorit les tasques d’extinció, que han comptat amb efectius dels Bombers, Agrupacions de Defensa Forestal (SFADF), pagesos que han llaurat camps, els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals, voluntaris de Protecció Civil i efectius dels serveis d'emergències. Durant la nit, es reduiran les dotacions que continuaran remullant la zona.

Es tracta del segon incendi declarat a Artesa en quinze dies. Fa només una setmana es va donar per extingit un foc que va durar vuit dies i va arrasar 2.700 hectàrees a prop del nucli de Baldomar i que, de moment, és l'incendi més important de la temporada d'estiu.

stats