Societat 10/04/2013

Nou protocol d’atenció psicosocial d’emergència per a casos de violència masclista

El protocol s'activa en situacions de crisis greus: atemptat contra la integritat física de la dona amb intenció de matar-la o d’ocasionar-li danys físics greus

1 min

L’actuació en l’atenció psicosocial d’emergència en situacions de violència masclista a la ciutat de Barcelona es farà de manera coordinada entre l’Ajuntament, els Mossos d’Esquadra, el Consorci Sanitari de Barcelona i l’Institut Català de les Dones. Per això, aquests organismes han posat en marxa un nou protocol que determinarà els principis bàsics de la intervenció d’emergència, l’abast de l’atenció psicosocial d’emergència, el procediment d’intervenció i de finalització, els serveis i dispositius implicats, la distribució de funcions i responsabilitats, i les tasques d’informació i seguiment.

El protocol s'activa en situacions de crisis greus, entenent com a tals l'atemptat contra la integritat física de la dona amb intenció de matar-la o d’ocasionar-li danys físics greus. L’atemptat pot haver produït danys físics o la mort de la dona, o haver-se frustrat sense haver-hi conseqüències físiques, però sí emocionals. Francina Vila, regidora de Dona i Drets Civils del consistori barceloní, subratlla que “la nostra societat té el repte que les dones que pateixen violència masclista denunciïn sempre la seva situació”.

stats