Societat 24/05/2019

Serveis mínims de fins només el 20% al metro aquest divendres en la novena vaga per l'amiant

Rodalies, a més, registra retards de més de 20 minuts per una incidència en tres línies

Ara
2 min
Una imatge del metro

BarcelonaEls treballadors del metro de Barcelona tornen a fer vaga en protesta contra la presència d'amiant al suburbà. Les aturades que han convocat per a aquest divendres estan repartides en diverses franges del dia i en diferents intensitats.

En la primera franja, de 6 a 6.30 h, només han circulat un 20% dels combois habituals. Entre 6.30 i 9.30, en canvi, estava prevista la circulació del 40% dels combois. A partir de les 9.30 i fins a les 10 h el servei ha tornat a ser de només el 20%. No obstant, la jornada de vaga s’allargarà també a la tarda i la nit, quan les aturades tindran una estructura similar. Entre les 16 i les 20 h circularan només un 40% dels trens, i de les 21.35 a les 23.35 h, la circulació caurà a només el 20%. En la resta de franges horàries els combois circularan amb normalitat.

Aquesta és la novena jornada de vaga convocada pels treballadors des del gener. Durant l'hora punta d'aquest matí, en algunes estacions importants s'han hagut de tallar els accessos a algunes estaciones perquè les aglomeracions no posessin en risc els passatgers.

A més de la pluja, ha afegit problemes de mobilitat a la capital catalana el fet que Rodalies estigui tenint retards de més de 20 minuts en les línies R1, R2 Nord i R11. Segons expliquen els responsables dels trens, la causa és una incidència que afecta el sistema de senyalització entre el Clot i Badalona i també entre el Clot i Sant Andreu Comtal. El problema s'ha detectat a les 6 hores i no ha sigut fins a les 10 h que els tècnics d'Adif l'han pogut arreglar.

Als problemes del transport públic s'hi ha afegit un embús considerable a la ronda de Dalt causat per un cotxe avariat a la C-32 a l'altura de Cornellà que ha tallat un carril en sentit sud. Segons han explicat des del Servei Català del Trànsit, això ha provocat "aturades a la ronda de Dalt de punta a punta, des de Meridiana fins a Cornellà en sentit Llobregat".

El Tram Barcelona tampoc funciona correctament aquest divendres. Segons informen els seus responsables, una avaria afecta les línies T1, T2, i T3.

stats