Societat 12/09/2016

El 'metro del Vallès' suma dues noves estacions

Puigdemont carrega contra la "desídia" de les infraestructures per part de l'Estat en la inauguració de les dues noves parades de Ferrocarrils de Sabadell

Ara
1 min
El conseller de Territori, Josep Rull, en la inauguració de les dues noves estacions, juntament amb el President, Carles Puigdemont, i l'alcalde de Sabadell, Juli Fernandez

BarcelonaEl President de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el conseller de Territori, Josep Rull, han inaugurat aquest dilluns les dues noves estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Can Feu-Gràcia i Plaça Major de Sabadell, que sumen 1,5 quilòmetres de via a la línia del 'metro del Vallès'.

Puigdemont ha aprofitat l'acte per carregar contra la "desídia, deixadesa i abandonament" de l'Estat, a qui ha acusat de no realitzar la majoria de les inversions en infraestructures promeses a Catalunya, en contrast, ha dit, amb la inversió del Govern en les noves estacions de Ferrocarrils de Terrassa i Sabadell i de la L9 del metro de Barcelona.

Jornada de portes obertes

El viatge inaugural, que també han fet l'alcalde de Sabadell, Juli Fernández, i el president de FGC, Enric Ticó, s'ha batejat amb el nom del poeta i dramaturg de Sabadell Joan Oliver, que utilitzava el pseudònim de Pere Quart. L'exterior del comboi incorpora vinils amb la imatge de l'escriptor i un fragment de la seva obra 'Les corrandes de l'exili'.

Aquest dilluns, de les 13.00 a les 21.00 hores hi haurà jornada de portes obertes perquè els veïns puguin viatjar gratuïtament entre les dues noves estacions.

La posada en marxa de la prolongació de la línia de FGC a Sabadell acabarà la primavera de l'any vinent, amb 3,7 quilòmetres de via i tres estacions més: Creu Alta, Sabadell Nord i Ca n'Oriol-Parc del Nord. En total, les noves cinc estacions cobriran un recorregut de 5,2 quilòmetres de via i suposaran una inversió de 430 milions d'euros.

stats