Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

El #novullpagar s'estén al País Valencià i a les Illes Balears

La Guàrdia Civil reté entre 15 i 20 vehicles al peatge d'Ulldecona-Vinaròs que l'han passat sense pagar. Al túnel de Sóller (Mallorca), diversos conductors també es neguen a pagar i són identificats per la policia espanyola

El #novullpagar també ha arribat al País Valencià i a les Illes Balears, però amb conseqüències força diferents per als conductors que s'han sumat a la protesta. Al peatge valencià d'Ulldecona-Vinaròs (AP-7), un dels inclosos a la llista de la plataforma "Prou Peatges", entre 15 i 20 vehicles estan retinguts per la Guàrdia Civil després d'haver creuat la barrera sense pagar. Mentrestant, al túnel de Sóller, l'única via de les Illes amb peatge, diversos conductors s'han negat a pagar i, després de ser identificats i retinguts per la policia espanyola durant una bona estona, han pogut acabar passant el túnel.

"Ens hem negat a pagar i ens han deixat passar, però després la Guàrdia Civil ens ha fet aturar a l'àrea de servei del peatge", explica Jordi Martí, el conductor d'un dels cotxes retinguts al peatge d'Ulldecona-Vinaròs. L'insubmís assegura que la policia els vol "denunciar per qualsevol cosa" que pugui esbrinar durant el control, com ara "haver tocat el clàxon al peatge" o "haver sortit del cotxe només un moment sense l'armilla reflectant". Martí assegura que fa més de 20 minuts que els ha retingut la Guàrdia Civil i que els està demanant "tota la documentació possible, tant dels ocupants com del vehicle". A més, el retingut denuncia que els agents els han dit que no els entenen si parlen en català.

A les Illes Balears, diversos cotxes han creuat sense pagar el peatge del túnel de Sóller (Mallorca). Com en el cas del peatge d'Ulldecona-Vinaròs, els conductors que han decidit no pagar el túnel han estat retinguts durant una bona estona i identificats per la Guàrdia Civil. Segons el Col·lectiu Albaïna, associació local de Sóller, la policia "coacciona els conductors retinguts a pagar el peatge" però al final s'acaben veient "forçats a obrir la barrera". Membres del Col·lectiu ja van intentar passar ahir el túnel sense pagar i van ser "retinguts al cotxe durant més de 40 minuts". És per això que ja han interposat una denúnica contra la concessionària per retenció il·legal.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de