Societat 19/09/2014

Núria Gispert, pregonera de la Mercè: "Si convé, cal consultar la ciutadania"

L'exdirectora de Càritas reivindica durant el discurs la importància que les administracions prioritzin les persones

Núria Martínez
2 min
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i l'activista Núria Gispert, abans del pregó de la Mercè / ACN

Barcelona"Les persones són el potencial de les ciutats. Si convé cal consultar, si convé cal negociar, cal escoltar la veu de la ciutadania". Així s'ha pronunciat la pregonera de la Mercè d'enguany en el seu discurs, que ha donat el tret de sortida a les festes. Gispert ha afegit que davant aquesta situació, el que "no es pot, però, és fer populisme. Les coses s'han de fer ben fetes". L'exdirectora de Càritas ha reivindicat la importància que les administracions prioritzin les persones davant de tot. "No podem deixar que els nostres joves marxin a buscar-se el futur fora. No podem permetre que les persones grans no tinguin una bona vellesa, no podem deixar marxar el talent", ha denunciat. En la mateixa línia, ha defensat que "cal invertir en les persones. Sense elles, les ciutats no bateguen".

L'expresidenta de Càritas ha reivindicat el paper de les tecnologies, però ha tornat a insistir que són més importants les persones. "Barcelona és avui una ciutat de referència en innovació, en investigació i en altres camps. Calen molts més recursos per continuar avançant, però sobretot cal continuar fent la ciutat de les persones. La ciutat on les persones puguin viure dignament, amb les mateixes condicions i serveis. Que tothom tingui les necessitats bàsiques cobertes. Perquè si això no succeeix la ciutat de l'arquitectura no té sentit".

Gispert ha repassat la seva trajectòria i de quina mamera la ciutat ha marcat la seva vida. Ha explicat que el seu primer contacte amb l'Ajuntament va ser de la mà del seu pare. "Ens va portar a fer un tomb per l'Ajuntament i per la Generalitat, que en aquells moments era la Diputación Provincial. "Aquesta és la casa de tota la ciutadania, és casa nostra, però ara no ho és perquè hi viuen uns que ens manen i que volen ser els nostres amos", van ser les paraules del seu pare, ha apuntat Gispert.També ha parlat de la seva etapa política, quan va ser regidora primer del PSUC i després del PSC. "Ens vam trobar un Ajuntament sense un duro i la ciutadania ens reivindicava a cada barri els equipaments i els serveis que calia per als veïns i veïnes", ha explicat.

stats