Ocupen l'edifici històric de la Universitat de Barcelona per exigir compromisos als rectors

Els estudiants mobilitzats reivindiquen canvis com l'equiparació de preus entre graus i màsters o la remuneració obligatòria de les pràctiques

ARA
2 min
El moment de l'ocupació de l'edifici històric de la UB

BarcelonaUn grup d'universitaris ha irromput, a primera hora d'aquest matí, a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona, a la plaça Universitat. Han situat contenidors a les portes de l'edifici, han bloquejat les entrades amb bancs i cadires des de dins i n'han reivindicat l'ocupació a través de les xarxes. El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) informa que els estudiants es tanquen a l'edifici per reclamar als rectors de les universitats catalanes que impulsin els canvis necessaris cap a un model universitari públic i equitatiu i alerten que la universitat pública "està en una situació límit".

El compromís que reivindiquen consta de cinc punts. El primer és l'equiparació dels preus de màsters i graus, d'una banda, i de graus entre si d'una altra. En segon lloc, demanen que la remuneració de les pràctiques sigui obligatòria. En tercer lloc volen un pla de xoc contra l'"emergència lingüística que garanteixi el paper del català com a llengua vehicular".

També reivindiquen, com a quart punt, que es doni suport a l'absolució de tots els encausats per defensar la universitat pública, i com a cinquè que hi hagi protocols feministes efectius i es revisin els plans docents. La protesta s'emmarca en la campanya pel Compromís contra la Crisi Educativa, que també inclou la reivindicació de mesures fiscalitzadores per assegurar que es compleixen els compromisos. Aquestes mesures inclouen aspectes com crear una comissió de seguiment o portar les mesures al Consell Interuniversitari de Catalunya. "Rectors, sou el primer pas, no marxarem sense respostes", defensa el SEPC a les xarxes.

Els estudiants mobilitzats asseguren que no sortiran de l'edifici central de la UB fins que l'Associació Catalana d'Universitats Públiques mostri un posicionament clar a favor dels punts recollits en el compromís.

stats