Societat 14/11/2019

Oli, conserves i llet: els protagonistes del Gran Recapte d'Aliments, que se celebrarà el 22 i el 23 de novembre

Les entitats adverteixen que els falten 9.000 voluntaris per dur a terme la iniciativa solidària

Ara
2 min
Imatge d'arxiu del Gran Recapte d'Aliments celebrat l'any passat al Mercat de Sant Antoni.

BarcelonaHi ha aliments que són bàsics i duren molt de temps sense fer-se malbé, entre els quals l'oli, les conserves i la llet. Precisament aquests tres productes són els protagonistes de l'onzena edició del Gran Recapte d'Aliments, que se celebrarà el 22 i el 23 de novembre. Els quatre bancs dels aliments de Catalunya, un per cada demarcació, demanen la col·laboració ciutadana per abastir-se dels productes que no poden aconseguir a través de l'aprofitament alimentari i que serviran per ajudar 196.000 persones que viuen la coneguda com a pobresa cronificada al país.

Segons l'entitat, ja s'han registrat un 68% dels voluntaris necessaris per realitzar aquesta iniciativa solidària. Amb tot, es necessiten en total 28.000 voluntaris i el Banc dels Aliments adverteix que encara els falten 9.000 voluntaris més per aconseguir-ho.

L'any passat es van recollir 4.452.000 quilos d'aliments i s'espera igualar o superar aquesta xifra. La presidenta de la Federació Catalana de Bancs d'Aliments, Roser Brutau, i el director del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, han apel·lat aquest dijous a "la solidaritat, anònima però massiva, de milers de ciutadans que es comprometen amb els objectius de la campanya", i han recordat "la importància del Gran Recapte per donar visibilitat a la cronificació de la pobresa".

L'onzena edició del Gran Recapte d'Aliments inclou com a novetat la posada en marxa d'una campanya de recollida de productes als mercats municipals de Barcelona que tinguin un alt valor proteínic fresc i refrigerat. Es farà a través de l'adquisició de tiquets per un valor de 3 euros a les parades, l'import dels quals permetrà a les entitats d'iniciativa social adquirir peix, ous o carn. Aquests cinc mercats de la capital catalana seran els del Carmel (Horta-Guinardó), d'Horta (Horta-Guinardó), de la la Mercè (Nou Barris), de l'Estrella (Gràcia) i de l'Abaceria (Gràcia).

Segons ha informat l'organització en una roda de premsa, hi haurà més de 2.000 punts de recol·lecta d'aliments a tot Catalunya, però alerten que a la província de Barcelona es necessiten uns 6.000 voluntaris més, mentre que a Lleida, Girona i Tarragona encara falten unes 1.000 persones per assegurar els punts de recollida.

El president del Banc d'Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, reconeix estar "preocupat", ja que, tot i les campanyes com el Gran

stats