ONGs demanen l'alliberament immediat dels animals dels laboratoris de Vivotecnia

Després de les imatges on es veien vexacions i maltractaments a diversos animals, entitats animalistes s'han manifestat davant la seu de l'empresa

L.B.
2 min
Gossos dins d'una gàbia minúscula en un laboratori

"El que volem saber és si les institucions han sigut incompetents o en són còmplices", ha clamat Paula González, portaveu i membre de Million Dollar Vegan, en un comunicat davant la seu de Vivotecnia en què es demana la reacció de l'administració i de la societat. "Gràcies a una ONG internacional i a una periodista hem pogut saber el que passa dins d'uns dels sectors més opacs del món empresarial. És hora de fer una reflexió profunda. Calen lleis més ambicioses que abordin la transició científica que la societat demana i mereix", ha afegit.

Després que la setmana passada es donés a conèixer un vídeo en el qual es revelaven conductes "que suposarien una infracció molt greu de la normativa que regula l'ús d'animals d'experimentació en aquest laboratori d'assajos clínics", la conselleria de Medi Ambient, Ordenació del Territori i Sostenibilitat de Madrid va prendre la decisió de suspendre la llicència de l'empresa. Un cop es van fer públiques les imatges de diversos animals patint vexacions i maltractaments mentre formaven part d'assajos en el laboratori de Vivotecnia, les administracions competents de la comunitat van encarregar un peritatge i investigació de la situació que va portar a la suspensió de la llicència d'investigació de l'empresa madrilenya.

Inspecció de tot el sector

"No sabem quants animals tenen a dins dels laboratoris, en quines condicions estan ni quan seran entregats", defensen des de les ONGs, que demanen l'alliberament dels animals de forma immediata. Des de l'administració afirmen que "s'ha assegurat el benestar dels animals del laboratori", que han quedat sota la supervisió d'un veterinari de la Comunitat de Madrid enviat al laboratori.

Els manifestants reunits davant la seu on hi ha el laboratori han exigit al govern de la comunitat que comprovi que les pràctiques descobertes no es repeteixen en cap altra empresa del sector. "Nosaltres no hi confiem. Volem proves que corroborin que en la resta de laboratoris s'estan complint les normes i no està passant el que ha succeït a Vivotenia", sentenciava Bárbara González, bioquímica i activista pels drets dels animals.

stats