Societat 29/07/2019

La PAH considera "insuficients" les propostes del Govern i l'Ajuntament per reallotjar 600 famílies desnonades

L'entitat lamenta l'absència de l'administració espanyola en la primera reunió d'aquest comitè

Ara
2 min
Membres de la PAH ocupen el vestíbul de l'Ajuntament de Barcelona

BarcelonaLa Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha qualificat d'"insuficients" les propostes de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona per solucionar la situació de les 600 famílies que estan vivint en pensions de Barcelona. L'entitat ha lamentat que cap de les dues administracions presents en la primera reunió del gabinet de crisi d'aquest dilluns hagi "pogut concretar cap mesura innovadora" més enllà de les que ja s'intenten implementar, que al parer de la PAH "s'han demostrat insuficients" per donar solució a les 600 famílies i per "frenar l'augment d'aquesta realitat".

L'associació creu que les propostes de l'Ajuntament i de la Generalitat són "totalment insuficients per acabar amb el greu problema dels reallotjaments indignes", i ha lamentat que les administracions responsables "no estan a l'altura" i "no actuen a la velocitat que l'emergència requereix".

Segons ha explicat la plataforma, el Govern i l'Ajuntament s'han "compromès" a portar un pla executiu la segona setmana de setembre especificant mesures, pressupost i calendari d'implementació.

Reunió sense la Delegació del govern espanyol

Les tres bandes s'havien de reunir aquest dilluns en la primera trobada del gabinet de crisi després que la setmana passada la PAH forcés l'Ajuntament, el Govern i l'executiu estatal a crear aquest comitè per trobar solucions per als desnonats que viuen en albergs. Finalment, però, l'administració espanyola no hi ha assistit. La PAH espera que la Delegació del govern reconsideri la postura i s'incorpori "al més aviat possible" al gabinet, "tal com s'havia compromès públicament".

A més, la PAH ha recordat que l'administració espanyola no només es va comprometre a acudir-hi, sinó a "cedir els habitatges de la Sareb i Bankia, el cens dels habitatges, edificis i solars de la seva titularitat i la destinació de la part del pressupost del Pla d'Habitatge".

stats