Societat 18/09/2015

El govern espanyol rebutja l'oferta del País Valencià i Baleària de transportar ja 1.100 refugiats des de Lesbos

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Refugiats intentant agafar un tren en direcció a Zagreb. Continuen entrant a Croàcia tot i el tancament de set punts fronterers amb Sèrbia / EFE

MadridBaleària ha ofert aquest divendres a la Generalitat Valenciana un vaixell amb capacitat per transportar 1.100 refugiats des de l'illa grega de Lesbos. Respon així a la proposta de la vicepresidenta Mónica Oltra de crear un corredor humanitari segur a través del Mediterrani. Una proposta que, de moment, el govern espanyol rebutja.

Durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, la vicepresidenta de l'executiu, Soraya Sáenz de Santamaría, ha agraït la "solidaritat" però ha recordat que "estem davant d'un procediment europeu" i que s'ha d'esperar que Brussel·les traci les directrius generals. A banda, defensa que cal identificar bé els demandants d'asil que vinguin perquè es puguin quedar. "No estem només davant d'una acollida inicial d'unes setmanes", ha puntualitzat.

El consell de ministres ha acordat la creació de dues missions d'enllaç perquè viatgin a Grècia i Itàlia per ajudar en la definició dels perfils dels refugiats que vindran a l'Estat els pròxims mesos.

stats