Societat 02/12/2014

Els pantans catalans guarden aigua per al consum de 16 mesos

L'Agència Catalana de l'Aigua informa que els embassaments es troben al 96% de la seva capacitat. El de Susqueda i Foix han arribat al seu màxim

Efe
1 min

BarcelonaL'històric episodi de pluges del cap de setmana passat a Catalunya ha fet guanyar 100 hectòmetres cúbics d'aigua als pantans de les conques internes catalanes, que avui es troben al 96% de la seva capacitat (664 hm³) i emmagatzemen aigua per garantir el subministrament durant 16 mesos.

Segons ha informat l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), els pantans de Susqueda (237 hm³) i Foix (3,7 hm³) estan al màxim de la seva capacitat, mentre que La Baells, La Llosa del Cavall i Sant Ponç arriben gairebé al màxim nivell tècnic. Boadella i Riudecanyes, que eren els pantans amb menys reserves abans del temporal de llevant (amb el 51% i el 22%), passen al 73% (44 hm³) i al 40% (2,1 hm³), respectivament.

Amb aquestes quantitats d'aigua, segons l'ACA, les demandes estan garantides per als pròxims 16 mesos, encara que els treballs dels tècnics se centren ara a normalitzar els cabals i aconseguir que els embassaments catalans disposin de marges de seguretat per assumir les aportacions que segueixen arribant des de les capçaleres dels rius.

Així, els embassaments de les conques internes catalanes superen en 13 punts més la seva capacitat des de l'inici del temporal d'aquest cap de setmana, quan les reserves estaven al 82%, amb 572 hm³ emmagatzemats, segons dades de l'ACA.

El volum emmagatzemat actualment també és superior al registrat fa un any, quan les reserves estaven al 83% i amb prop de 579 hm³ emmagatzemats. El sistema Ter-Llobregat se situa en més del 98% de la seva capacitat (602 hm³), 14 punts més que abans de l'episodi de pluges, quan emmagatzemava 516 hm³ (84%).

stats