Societat 25/11/2014

El Papa, sobre el cas d'abusos a Granada: "No hem d'amagar la veritat"

El pontífex argentí també ha donat instruccions al bisbe per començar "la feina, fer la investigació i anar endavant"

Efe
2 min
El Papa demana que "calli  El soroll de les armes" a Síria

Ciutat del VaticàEl papa Francesc ha dit aquest dimarts que "la veritat és la veritat i no l'hem d'amagar", en al·lusió a presumptes abusos a menors coneguts a Granada després de la revelació d'un jove, suposada víctima, que va escriure al pontífex. "La vaig rebre, la vaig llegir, vaig trucar a la persona i li vaig dir: demà vés a veure el bisbe", va dir el papa Bergoglio sobre la carta que li va enviar aquest jove espanyol, el contingut de la qual va ser difós per alguns mitjans de comunicació.

"Vaig escriure al bisbe per [dir-li] que comencés la feina, fes la investigació i anés endavant", va recordar el papa Francesc quan li van preguntar per l'assumpte durant el viatge a l'avió que el va tornar a Roma després de la visita que va fer a Estrasburg al Parlament Europeu i al Consell d'Europa. El pontífex argentí va declarar que va rebre la notícia "amb gran dolor, amb grandíssim dolor".

Aquesta mateixa setmana es van conèixer declaracions del jove de 24 anys, presumpta víctima d'aquests abusos i que ha motivat una investigació judicial per la qual han estat detinguts tres capellans de l'arxidiòcesi de Granada i un seglar.

Aquest jove va assegurar a mitjans de comunicació que va denunciar els suposats abusos sexuals que va patir sent menor per evitar que es poguessin estar repetint amb altres possibles víctimes. A través d'un escrit remès pel seu advocat, el denunciant va recordar que va actuar "lliurement i voluntàriament" i seguint els dictats de la seva pròpia consciència, com a batejat i membre de l'Església catòlica.

stats