MEDI AMBIENT
Societat 11/06/2014

Primer pas per impulsar la llei del canvi climàtic

Albert Solé
1 min

BarcelonaAhir es va encetar el procés de participació ciutadana per elaborar la llei del canvi climàtic, que serà pionera a l’Estat i que té molt pocs referents a Europa i al món. La llei, que naixerà sense gaires competències i amb recursos econòmics escassos, inclourà nous impostos i bonificacions, i la retirada d’altres bonificacions a sectors poc sostenibles, com a la benzina dels transportistes.

El procés participatiu es completarà amb sis sessions territorials entre el 30 de juny i el 7 de juliol que es faran a Girona, Tarragona, Lleida, Manresa, les Terres de l’Ebre i Barcelona. Un cop analitzades les propostes que es presentin durant aquest procés participatiu, el 21 de juliol la comissió interdepartamental haurà d’aprovar el text que al setembre iniciarà el procés d’informació pública de l’avantprojecte de llei. Un cop superada tota la tramitació administrativa, el text arribarà al Parlament cap a finals d’any.

Una de les novetats de la llei és que cada tres anys la Generalitat haurà de retre comptes al Parlament sobre l’estat del compliment dels objectius, unes fites que fixarà el Parlament cada legislatura, per actualitzar-los al context del moment.

stats