Societat 25/11/2013

Un nou passeig per a vianants creuarà el Parc de la Ciutadella

Enllaçarà el carrer Wellington amb la plaça Joan Fiveller per tal de recuperar la connexió entre els barris de la Ribera i la Vila Olímpica. El Zoo quedarà dividit en dues parts.

Ara
1 min

BarcelonaEl Parc de la Ciutadella tindrà una nova porta d'accés des del carrer Wellington, una entrada que enllaçarà aquest carrer amb la plaça de Joan Fiveller, davant del Parlament de Catalunya, i que es construirà amb l'objectiu de connectar els barris de la Ribera i de la Vila Olímpica.

El nou vial dividirà en dues zones el Zoo de Barcelona, però aquestes quedaran unides per una passera elevada que oferirà una nova visió del parc. La connexió entre les dues parts es farà d'una manera integrada amb el paisatge i la fauna.

El vial, de prop de 200 metres, s'emmarca en el Pla Estratègic del Zoo, un document que preveu la reordenació del parc zoològic sota dues directrius: la millora de la relació de la Ciutadella amb la ciutat, i la modernització de les instal·lacions dels animals.

En homenatge al Floquet de Neu, el nou passeig durà el nom de Jordi Sabaté Pi, el primatòleg que el va portar al Zoo de Barcelona. Precisament, l'anunci de la construcció del vial, que s'iniciarà en el primer trimestre del 2014 i s'allargarà un any, s'ha fet en el marc dels actes de celebració del desè aniversari de la mort del primat albí.

stats