Societat 18/11/2014

Pastor anuncia que la primera pedra del nou accés viari al Port de Barcelona es col·locarà "els propers dies"

La ministra ha qualificat l'obra com "la inversió més important" amb un cost de més de 130 milions

Acn
1 min

BarcelonaLa ministra de Foment, Ana Pastor, ha anunciat aquest dijous que "en els propers dies" es col·locarà la primera pedra de les obres sobre el nou accés viari al Port de Barcelona. Pastor ha destacat que es tracta de "la inversió més important", amb un import que puja a més de 130 milions d'euros. La nova infraestructura pretén solucionar les disfuncions de la xarxa viària per accedir al port i agilitzar el trànsit d'entrada i sortida de mercaderies.

Foment va licitar les obres al gener després de l'autorització del Consell de Ministres i l'estiu passat es van adjudicar a la UTE formada per Acciona, Sacyr, Ferrovial i Copcisa per valor de més de 130 milions d'euros. El Ministeri qualifica l'obra com "un projecte de gran complexitat tècnica per situar- se en un entorn fortament urbanitzat". Aquest dijous, la ministra de Foment, Anna Pastor, ha destacat que es tracta de la "inversió més important" i que "en els propers dies" es col·locarà la primera pedra de la nova infraestructura.

L'actuació es faran en tres trams. En primer lloc s'incrementarà la capacitat de la Ronda Litoral amb un nou carril en els dos sentits de la marxa, anirà des del pas superior de l'autovia A2 fins al nou enllaç de l'Hospitalet. També es farà una autovia amb dues calçades de dos carrils per sentit entre l'enllaç i l'encreuament amb la C-31, i des de l'encreuament amb l'autovia C-31. I, en tercer lloc, es construirà un important viaducte per albergar aquestes dues calçades i unir la Zona Franca amb el port en el marge esquerre del Llobregat.

stats