INFRAESTRUCTURES
Societat 23/04/2012

Pastor es compromet ara a dotar de pressupost l'any que ve el tercer carril del corredor mediterrani

La ministra de Foment afirma a València que el projecte per connectar per ample de via europeu podria estar finalitzat el 2016

Acn
2 min

ValènciaLa ministra de Foment, Ana Pastor, ha anunciat aquest dilluns a València que l'empresa consultora depenent del ministeri, Ineco, ja treballa en el projecte d'implantació del tercer carril d'ample europeu del corredor mediterrani i que aquest tindrà consignació pressupostària l'any vinent. Pastor ha fet aquest anunci en el marc de la presentació de l'estudi d'implantació de l'ample europeu en el corredor mediterrani, un projecte consistent en el tercer carril entre Alacant i França. La ministra preveu que pugui estar finalitzat l'any 2016 i ha assenyalat que el projecte es començarà a construir des de Catalunya, aprofitant les infraestructures ja fetes, i s'estendrà cap al sud. Pastor ha indicat que la implantació d'aquest tercer carril d'ample europeu és només "el primer pas d'un gran projecte" però que el govern espanyol és més "ambiciós" i vol connectar per doble ample de via europeu tot el corredor per viatgers i mercaderies. La ministra ha reiterat en aquest punt que l'executiu que presideix Mariano Rajoy té un compromís "ferm i inequívoc" amb el corredor mediterrani.

Ana Pastor ha avançat que les obres del tercer carril d'ample europeu començaran des de Catalunya i posteriorment s'estendran cap al sud fins arribar a Alacant l'any 2016, segons les previsions del Ministeri de Foment.

Per fases, Foment preveu connectar a través d'aquest tercer carril Castellbisbal (Vallès Occidental) amb Almussafes (Ribera Baixa) ja l'any 2015, arribant a Alacant l'any següent. La ministra també ha dit que amb posterioritat també es connectarà més cap al sud a través d'aquest tercer carril. La inversió total anunciada en aquests 557 quilòmetres de tercer carril és de 1.230 milions d'euros, segons consta en l'estudi que s'ha presentat.

Pastor ha indicat que la intenció de Foment és comptar amb participació privada per a la construcció d'aquest tercer carril i que també es treballa per aconseguir rebre els fons europeus que li corresponen al projecte en haver estat declarat xarxa prioritària per la Unió Europea. La ministra de Foment també ha aprofitat la seva compareixença a València per anunciar que aquest mes de maig es començarà a licitar el tram d'alta velocitat entre València i Castelló.

stats