Societat 19/12/2016

El periodista Alfons Quintà mata la seva dona i se suïcida

Els investigadors apunten que el primer director de TV3 ha matat la seva parella a trets i s'ha matat després. Els investigadors han trobat una nota de comiat

Sílvia Barroso
2 min
Moment en què es retira un dels dos cossos

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han trobat morts el periodista Alfons Quintà, de 73 anys, i la seva dona, de 57, al seu domicili de les Corts, a Barcelona, aquest dilluns a la tarda. Les primeres hipòtesis apunten que Quintà hauria matat la seva parella a trets d'escopeta i s'hauria suïcidat.

Un parent de la dona ha avisat la policia avui cap a les 6 de la tarda perquè no havia anat a treballar i no la trobaven. Els Mossos s'han desplaçat a casa de la parella i han necessitat que els bombers esbotzessin la porta per poder-hi entrar. Un cop a dins han trobat els dos cadàvers i una nota de comiat.

L'home trobat mort duia el DNI a sobre, però per oficialitzar la mort de Quintà caldran tasques d'identificació complementàries per l'estat en què ha quedat el cadàver.

Fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya han confirmat que l'afer es tractarà com un cas de violència masclista i que el jutjat especialitzat en aquesta matèria se'n farà càrrec demà.

Alfons Quintà va ser el primer director de TV3. A més, va crear els programes en català de Ràdio Barcelona i durant 6 anys va ser delegat del diari 'El País' a Catalunya. També va dirigir 'El Observador' i durant 10 anys va col·laborar amb el diari estatunidenc 'The New York Times'.

Quintà tenia problemes de salut i aquest octubre va publicar al 'Diari de Girona' un article que podria ser premonitori o donar pistes sobre les seves intencions, si és que ja planificava el que tots els indicis apunten que ha fet avui. L'article es titulava 'La sort de morir agafant la mà estimada', i en l'últim paràgraf deia: "[...] Aquell que mori intentant agafar la mà de la persona a qui estimi sempre obrarà millor que aquell que no ho intenti. En definitiva, morir tots ho farem. Els que tindrem sort serem aquells que en fer-ho tindrem en les nostres mans aquelles en les quals somniem i desitgem. Hi haurà sort? 'Chi lo sa?' Però és preferible a la millor assegurança d'enterrament."

stats