El personal d'escoles i instituts es començarà a vacunar del covid aquesta mateixa setmana

Salut només citarà els 125.000 treballadors més joves de 55 anys, que rebran la vacuna d'AstraZeneca

2 min
Una alumna de l'escola Virolai pren la temperatura a un dels seus professors.

Uns 125.000 treballadors d'escoles i instituts es començaran a vacunar del covid aquesta mateixa setmana, segons ha avançat TV3 i han confirmat fonts governamentals a l'ARA. La vacuna que s'utilitzarà serà la d'AstraZeneca i, per tant, només els treballadors més joves de 55 anys la podran rebre, ja que l'Estat no n'autoritza l'ús en persones de més edat. Fonts de Salut no concreten quan arrencarà la vacunació d'aquests professionals però s'espera que sigui en els pròxims dies.

"Avui mateix s'enviaran els primers SMS als 125.000 treballadors de menys de 55 anys a través del cens que ens ha fet arribar Educació", ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés. Els mateixos professionals s'hauran d'apuntar en una pàgina web demà dimecres per programar el seu torn a la franja horària que prefereixin, i rebran un missatge al mòbil amb la seva citació, incloent-hi el dia, el lloc i l’hora acordada. L'administració de les dosis es farà en els 37 punts de vacunació repartits pel territori, on ja s'estan vacunant altres col·lectius.

Fa tot just una setmana el conseller d'Educació, Josep Bargalló, va anunciar que els 150.000 professionals del sector educatiu (mestres, professors, monitors, personal d'administració i serveis) es vacunarien contra el covid-19 en els pròxims tres mesos. L'objectiu és començar el curs que ve "immunitzats", ja que abans de setembre se'ls haurà administrat les dues dosis.

Amb tot, sembla que Salut ha agilitzat els plans i vol començar a vacunar-los en els pròxims dies, com està fent amb el personal sanitari fora de primera línia (farmacèutics, psicòlegs clínics i podòlegs) i altres col·lectius essencials, com bombers, policies i funcionaris de presons.

Els treballadors de més de 55 anys hauran de tenir una mica més de paciència perquè els arribi el torn de vacunar-se, ja que hauran de posar-se les vacunes de Pfizer o de Moderna o bé esperar que l'Estat canviï el criteri sobre l'administració de la d'AstraZeneca. De fet, el ministeri de Sanitat no descarta ampliar la franja d’edat si es generen noves evidències sobre la seva eficàcia.

Segons l'executiu, la vacuna arribarà segur a tot el personal educatiu, sense tenir en compte ni la titularitat del centre –s'arribarà als treballadors de centres públics, concertats i privats– ni el nivell educatiu –des d'infantil fins a formació professional.

Així avança la vacunació contra el covid
  • Grups prioritaris (Pfizer i Moderna) Residents i personal sanitari i sociosanitari de geriàtrics i centres de discapacitat, així com personal sanitari de primera línia. Aquesta setmana es començaran a posar a les persones amb dependència de grau III.
  • Persones més vulnerables i exposades (Pfizer i Moderna) Personal sanitari de segona línia, i a partir d'aquesta setmana també els majors de 80 anys. Després arribarà el torn dels malalts crònics.
  • Col·lectius essencials menors de 55 anys (AstraZeneca) Mossos d’esquadra, policia local, professionals de serveis penitenciaris, guàrdia urbana, protecció civil i bombers.
  • Sanitaris menors de 55 anys (AstraZeneca) Fisioterapeutes, farmacèutics i auxiliars d’oficina de farmàcia, psicòlegs clínics, terapeutes ocupacionals, òptics, optometristes, protètics dentals, logopedes, veterinaris, nutricionistes, podòlegs i estudiants de la salut. Tots ells han d'estar en actiu i treballar presencialment.
stats