Vacunació covid

Les persones d'entre 30 i 34 anys ja poden demanar cita per vacunar-se contra el covid

Els nascuts entre el 1987 i el 1991 podran rebre Pfizer o Moderna

ARA
2 min
Un noi rep la vacuna en un dels punts de vacunació.

BarcelonaDes de poc abans de les vuit del matí, les persones d'entre 30 i 34 anys ja poden demanar cita per vacunar-se a la web habilitada per Salut en un dels cinquanta equipaments desplegats al territori. Els nascuts entre el 1987 i el 1991 poden introduir les seves dades a la web i reservar hora, dia i punt de vacunació d'entre els disponibles. Alhora, l'atenció primària també anirà enviant missatges de text (SMS) perquè puguin rebre la primera dosi de la vacuna. Concretament, a aquest col·lectiu se li administrarà les vacunes de Pfizer o Moderna. El sistema informarà l'usuari del fàrmac que se li administrarà en el moment de demanar la cita.

La campanya de vacunació continua avançant a Catalunya. En sis mesos s'han posat 6 milions de dosis i amb aquest ritme d'inoculacions el Govern manté les previsions inicials i confia que s'arribarà al 70% de catalans vacunats amb la pauta completa a principis de setembre, segons va informar aquesta setmana la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas. L'objectiu de Salut és, segons va assegurar Cabezas, acostar-se com més aviat millor als col·lectius joves, perquè són els que s'estan contagiant més. Preocupa sobretot el ràpid creixement de contagis entre els joves a Barcelona. A la capital catalana, en només un mes s'han duplicat les infeccions entre les persones de 15 a 29 anys.

Segons va afirmar Cabezas aquest dimecres, un 19,2% de les persones que tenen entre 30 i 39 anys ja han rebut almenys la primera dosi de la vacuna, moltes perquè pertanyen a col·lectius essencials prioritzats. Passa el mateix amb els que tenen entre 20 i 29 anys –el 13,2% estan parcialment vacunats– i els menors d'edat que tenen una malaltia d'alt risc i han començat a vacunar-se (1,6%). La immunització dels que estan en la quarantena també ha agafat embranzida: el 65,2% de la població d'entre 45 i 49 anys i el 48,2% dels que tenen entre 40 i 44 anys s'han vacunat amb la primera dosi. En la resta de grups d'edat se supera amb escreix el 70% d'immunització parcial.

Tot i això, i segons es pot extreure de les últimes dades de vacunació del ministeri de Sanitat publicades aquest diumenge, malgrat els avenços en la vacunació a nivell estatal encara hi ha 4,5 milions de persones de més de 30 anys sense vacunar i poc més de 9,2 milions d'aquesta franja d'edat que només han rebut la primera dosi. Així doncs, 13,7 milions de persones d'aquest grup d'edat d'arreu d'Espanya no tenen encara la pauta completa davant les noves variants del virus, com ara la variant delta.

stats