Societat 20/01/2015

Les persones desnonades i immigrants sense papers podran tenir targeta sanitària

La conselleria de Salut de la Generalitat i Creu Roja estan ultimant un acord per garantir-ho tot i que l'última reforma de l'Estat impedeix que tingui targeta qui no tingui padró

Europa Press
1 min
VIURE AL MARGE Carina Rosales viu amb el seu marit i les seves tres filles d’11, 10 i 3 anys en una barraca al turó de Montcada  des de fa un any i mig. Està a l’espera que l’Ajuntament de Montcada i Reixac li ofereixi una solució habitacional  per poder començar una vida en condicions dignes amb la seva família.

BarcelonaEls sensepapers i els desnonats podran tenir targeta sanitària. La conselleria de Salut de la Generalitat i Creu Roja estan ultimant un acord per garantir-la a tots els estrangers en situació irregular i les persones que han estat desnonades i no disposen de padró, tot i que l'última reforma de l'Estat ho impedeix.

Ho ha explicat aquest dimarts el conseller de Salut, Boi Ruiz, en la comissió de salut del Parlament, on ha defensat que els pressupostos de 2015 "permeten mantenir el dret universal a l'atenció sanitària de tots els ciutadans de Catalunya, independentment de la seva procedència".

Ha concretat que l'última reforma de l'Estat impedeix donar una targeta sanitària a les persones que no disposen de padró: "Creu Roja acreditarà que aquestes persones resideixen a Catalunya i nosaltres els garantirem atenció sanitària".

stats