Societat 14/09/2019

Un miler de persones marxen per una Barcelona més "cívica i segura"

L'Ajuntament s'ha compromès a convocar una reunió en les pròximes setmanes per abordar el problema

Acn
1 min
Uns manifestants amb pancartes a les portes de l'Ajuntament de Barcelona

BarcelonaUn miler de persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat aquest dissabte a la tarda a Barcelona per reclamar "una ciutat cívica i segura". Organitzats en columnes pel centre, per donar visibilitat als diferents barris de la ciutat, els manifestants han confluït a la plaça de Sant Jaume, on han llegit un manifest que han fet arribar al Govern i a l'Ajuntament.

El regidor de Seguretat, Albert Batlle, ha rebut dos portaveus del col·lectiu Tsunami Veïnal i s'ha compromès a convocar una reunió de treball en les pròximes setmanes per abordar la problemàtica.

Els veïns reclamen un pla integral que posi punt final a la situació de conflictivitat que, segons denuncien, es viu a la ciutat i que s'ha vist especialment agreujada els últims mesos amb un augment dels fets delictius.

Just ara fa un any, el mateix col·lectiu –prop d’un miler de persones– es va manifestar ahir a Barcelona per protestar per la inseguretat i l’incivisme. En un manifest van reclamar al govern d’Ada Colau que apliqui “actuacions immediates, contundents i duradores” per fer front a la “degradació” que asseguren que pateixen els seus barris i que “posi a treballar” els serveis socials per “fer fora dels carrers” les persones que generen “inseguretat ciutadana”.

stats