Societat 01/01/2018

Unes 80.000 persones s'apleguen a Montjuïc per donar la benvinguda al 2018 en una nit amb poques incidències

Els Mossos d’Esquadra han detingut 14 persones i el telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha atès un total de 2.817 trucades de ciutadans

Acn
2 min
Festa de Cap d'Any, a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona

BarcelonaLa benvinguda al 2018 a l'avinguda Maria Cristina ha aplegat aquesta passada nit 80.000 persones, segons dades de l'Ajuntament de Barcelona. El públic assistent, molts dels quals turistes que han volgut passar el Cap d'Any a la capital catalana, han gaudit d'un espectacle de música, pirotècnica i llum amb les Fonts de Montjuïc com a eix central. Tot plegat, en una nit en què no s'han registrat incidències rellevants però s'ha hagut de lamentar la mort d'una noia de 27 anys al districte de Sarrià. S'estan investigant les circumstàncies dels fets.

A tot Catalunya, els Mossos d’Esquadra han efectuat un total de 1.165 lectures d’alcoholèmia, de les quals 68 han resultat positives i han detingut 32 persones, 14 de les quals han estat arrestades per motius relacionats amb la revetlla. El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha atès un total de 2.817 trucades de ciutadans referides a 2.045 incidents fruit d’activitats associades a la festa de Cap d’Any. Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat han hagut de sufocar petits incendis en diversos punts de Catalunya, cap d'ells amb conseqüències greus.

Al Moll d’Espanya de Barcelona hi ha hagut un incident a les 03.00 hores en un bar musical després que una persona ha llençat un producte amb un esprai compatible amb gas pebre. Un centenar de persones han hagut d’abandonar el local tot i que no hi ha hagut cap ferit. A les 04.30 hores, en una discoteca del Passeig Marítim de la Barceloneta, s’ha arrestat un home per haver agredit amb una ampolla de vidre un controlador d’accessos del local.

A les comarques de Girona cal destacar diverses baralles, com una entre diverses persones davant d’una discoteca a les 5 del matí amb el resultat d’una persona ferida que ha hagut de rebre assistència al CAP. A L’Escala (Alt Empordà), cap a les 04.45 hores, també s’ha produït una baralla i dues persones han hagut de ser ateses al CAP del municipi per lesions lleus. D’altra banda a les 08.30 hores hi ha hagut una baralla en un pub de Figueres entre diverses persones i s’han arrestat tres homes.

Pel que fa a la regió policial de Ponent, s’ha produït una discussió entre veïns a Lleida a les 04.00 hores que ha acabat en una baralla. Un dels implicats ha necessitat rebre punts de sutura.

A la regió policial metropolitana sud també s’ha produït una baralla en un bar de Sant Boi de Llobregat cap a les 04.40 hores. Dues persones presenten lesions per arma blanca i s’ha detingut una persona. D’altra banda un home ha estat agredit per tres homes a les 07.00 hores a la sortida d’un local de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) per la seva condició sexual.

stats