Societat 27/06/2017

Pilar Abel: "Em posaré el cognom de Dalí"

Una jutge ha ordenat l'exhumació del cadàver del pintor per una demanda de paternitat de la dona, que es reivindica com a filla seva

Ara
1 min
Pilar Abel davant el Teatre Museu Dalí després que es fública l'ordre d'exhumació del cadàver de l'artista

BarcelonaPilar Abel, la dona que ha aconseguit una ordre d'exhumació del cos de Salvador Dalí per fer-se una prova de paternitat, ha assegurat aquest dimarts a RAC1 que, si la prova surt positiva, es canviarà el cognom: "Esclar que em posaré el cognom de Dalí, per què no?", ha assegurat.

"Porto des del 2007 lliurant una batalla per reclamar aquesta prova", ha dit, tot i que accepta que la Fundació Gala recorri la sentència: "Cadascú està en el seu dret de fer el que cregui. No m'hi poso". Segons Abel, va ser la seva àvia qui li va dir que era filla de Dalí "quan tenia 7 anys". No va ser, però, fins fa 10 anys que va decidir esbrinar la veritat: "Anàvem amb el cotxe amb la meva filla i un senyor que es diu Joan Escolà; parlàvem de pintura i no sé per què però ho vaig dir. Era el meu gran secret. M'ho he amagat molts anys".

La vident figuerenca ha assegurat que la seva mare es va conèixer amb Dalí perquè treballava com a assistenta per a una família barcelonina que passava llargues temporades a Cadaqués.

Tot i que s'ha dit que la dona ja s'ha fet dues proves de paternitat, Abel ho nega. "M'és igual que em critiquin. M'agrada que em critiquin. Hi ha llibertat d'expressió i respecto l'opinió de la gent, però han de respectar la meva. Al final, el que dirà la veritat serà el meu ADN".

stats