Societat 27/04/2018

Més pisos buits al Raval: l'Ajuntament ja n'ha detectat 360

Els serveis municipals han pactat amb alguns propietaris la cessió de 34 pisos per a lloguer social

Gemma Garrido Granger
1 min
Uns baixos del carrer Sant Gil, amb un ocupant dins, quan funcionaven com a narcopís.

BarcelonaL’Ajuntament de Barcelona ha detectat 360 pisos buits al barri del Raval des de l'octubre del 2017. Aquesta és la xifra actualitzada del recompte municipal fins al març d'aquest any, que constata que pràcticament un de cada tres d'aquests habitatges són propietat de bancs (un 31%), mentre que un 28% estan en mans de particulars. De la resta d'immobles, un 26% són propietat d'empreses, un 3% d'institucions públiques i del 12% restant se'n desconeixen les dades.

L'informe és la presentació de les actuacions fetes per abordar la problemàtica de les drogues al districte de Ciutat Vella, concretament al barri del Raval, on ha proliferat l'ocupació d'immobles per a la venda de drogues, els anomenats narcopisos, els últims mesos.

El balanç indica que els pisos ocupats detectats han augmentat: s'ha passat de 19 a 25. Alhora, però, el nombre d'immobles assegurats per evitar-ne l'ocupació i allunyar el risc que es converteixin en narcopisos també ha crescut, de 73 pisos a 90.

Al Raval, es van detectar un total de 10 habitatges ocupats amb indicis d'activitats relacionades amb la droga. Ara bé, dels 360 pisos a què el consistori fa seguiment des de fa mig any, 72 estan actualment habitats. La zona de la Riereta es manté com la que més habitatges buits presenta –una tercera part dels immobles–, mentre que el 14% dels detectats són a la zona d'en Roig, el 12% a la del Baluard, el 12% a la de Sant Gil i els altres, repartits per la resta del barri.

El consistori ha aconseguit posar-se en contacte amb 169 propietaris d'habitatges buits i amb 34 d'ells ha acordat que cedeixin els pisos a la borsa de lloguer de l'Ajuntament. Ara per ara, ja s'ha formalitzat la cessió de 10 immobles. Però encara que s'han localitzat vuit propietaris més que al febrer, dels 169 un 42% tenen voluntat de llogar-los al mercat privat.

stats