BARCELONA
Societat 01/10/2017

El pla de Ciutat Vella, el nou xoc de Colau amb els restauradors

Per al Gremi, és “incomprensible” que no s’hagi comptat amb l’opinió dels restauradors abans de presentar el text

Maria Ortega
2 min
El nou pla d’usos restringirà l’obertura de bars.

Barcelona“És un nou exemple de mala governança a la ciutat”. El projecte de pla d’usos de Ciutat Vella que el govern municipal de Barcelona va aprovar dijous de manera inicial ha posat en alerta el Gremi de Restauració de Barcelona, que és un dels sectors més directament afectats per la nova regulació de les activitats que vol tirar endavant l’equip d’Ada Colu. Per a Roger Pallarols, director del Gremi, és “incomprensible” que no s’hagi comptat amb l’opinió dels restauradors abans de presentar el text. “Ens va agafar per sorpresa”, admet, i assegura que ja han posat en marxa una revisió del text per comprovar si s’ajusta a la legalitat o no.

El Gremi de Restauració ja manté un pols obert amb el consistori per l’aplicació de l’ordenança de les terrasses. Fins al punt que, a l’agost, es van plantar i van presentar una iniciativa ciutadana amb la seva proposta de normativa -que té el suport de tota l’oposició menys la CUP i el regidor no adscrit- que ha de permetre aprovar l’ordenança el gener del 2018. Ara el pla d’usos pot suposar un nou pol de tensió. Aquest pla busca reduir el predomini absolut dels locals destinats a l’oci nocturn i l’activitat turística al centre de la ciutat. L’objectiu: fer més agradable la vida als veïns de la zona i equilibrar el tipus d’activitats que s’ofereixen al districte.

El pla, que prohibeix d’entrada l’obertura de noves discoteques, bars musicals o salons de joc, també fixa criteris restrictius per a nous bars i restaurants, que no podran obrir en les zones que ja estan saturades i que s’hauran d’adaptar als nous criteris de densitat fixats.

stats