LA MÉTEO
Societat 30/10/2011

Les pluges tornen a trucar a la porta

Aquest dilluns encara gaudirem d'una jornada de molt bon aprofitar, però el mes de novembre arribarà amb pluges pràcticament diàries

Marc Candela
2 min

BarcelonaAquest diumenge a la tarda encara s'ha escapat una petita tempesta al Ripollès que, en poca estona, ha deixat 13 litres a Ribes de Freser o 7 a Queralbs. Ha estat, però, un fenomen aïllat en un diumenge amb molt més sol que no pas núvols i amb temperatures que durant les hores centrals del dia ens han fet recordar el mes de setembre.

Aquesta bonança també ens acompanyarà demà. Encetarem el dilluns amb boires i bancs de núvols baixos a força comarques, però a mesura que avanci el matí les clarianes aniran guanyant terreny i, en conjunt, acabarem passant el dia amb moltes estones de cel clar. Tot plegat amb una mica més de fred que avui a primera hora però amb termòmetres que es tornaran a moure entre els 20 i 24 graus a primera hora de la tarda.

La tranquil·litat, però, s'acabarà amb el mes d'octubre. La nit de la Castanyada ja es podran escapar algunes gotes als dos extrems del país i el pont l'acabarem amb un dimarts insegur i variable, amb força núvols i alguns ruixats prop de la costa.

En tot cas, serà a partir de dimecres al vespre que les pluges es generalitzaran i es faran més continuades. De fet, les últimes actualitzacions dels models apunten a un dijous amb precipitacions intenses a tot Catalunya, amb acumulacions de més de 100 litres per metre quadrat al final del dia.

La neu, però, continuarà restringida a les cotes més altes del Pirineu, ja que aquesta inestabilització del temps no vindrà acompanyada de cap descens de les temperatures. Tot apunta que ens haurem d'esperar al proper cap de setmana per patir una mica més de fred.

Trobareu la previsió actualitzada del vostre municipi a ara.cat/meteo.

stats