SOCIETAT
Societat 25/10/2011

Destrosses a la Costa Daurada, accidents i embussos a Barcelona el primer dia de temporal

L'aiguat ha deixat sense llum unes 7.000 persones a primera hora del matí i ha inundat baixos de diverses poblacions. Protecció Civil ha desactivat l'alerta de l'Inuncat a les tres de la matinada

Ara
3 min

BarcelonaProtecció Civil ha donat per acabat l'episodi de pluges i aquest dimarts a la matinada ha desactivat la prealerta de l'Inuncat, el pla especial d'inundacions.

Les intenses pluges d'aquest dilluns han deixat destrosses a la Costa Daurada i grans embussos als accessos de Barcelona. A més, s'han registrat diversos accidents de trànsit i fins i tot hi ha hagut una víctima mortal, en un accident a la N-II, a Vidreres.

Al llarg de tot el dia, els Bombers han rebut més de 300 avisos, sobretot per la inundació de baixos.

L'aiguat ha deixat sense llum unes 7.000 persones a primera hora del matí i ha inundat baixos de diverses poblacions. Una de les més castigades ha sigut Salou, on s'ha desbordat el barranc de Barenys i on la Guàrdia Urbana ha rescatat quatre persones dels seus vehicles.

A Constantí (Tarragonès) les pluges han deixat 118 litres per metre quadrat. Salou ha tornat a ser una de les poblacions amb majors destrosses a causa de les fortes pluges de les darreres hores.

Els que més han rebut són els veïns de la zona on desemboca el barranc de Barenys, coneguda com el barri de la Salut, a la carretera que enllaça Salou amb Cambrils. S'han inundat nombrosos baixos i hi ha prop d'una vintena de vehicles afectats a les calçades. Alguns veïns han de tornar a afrontar greus desperfectes provocats per les inundacions i reclamen, un cop més, que se solucioni definitivament aquest punt, on ja s'han produït episodis similars anys enrere. Salou, Vila-seca i Reus han sigut les poblacions tarragonines on més han patit les conseqüències d'aquesta tromba d'aigua.

D'altra banda, la tempesta que ha caigut de forma intensa a Blanes (Selva) durant la nit i matinada d'aquest dilluns ha obligat els Bombers a concentrar els esforços a aquesta població per inundacions de pàrquings subterranis i algun comerç. Dels 65 avisos rebuts aquesta matinada en tota la demarcació, 64 eren en aquesta localitat i només un a Palafrugell, al Baix Empordà. El fet que hagi estat de nit i no hagi vingut acompanyat de temporal de mar ha permès que a primera hora del matí la situació estigués normalitzada, fins i tot pel que fa a les afectacions del subministrament elèctric.

Una víctima mortal a les carreteres i diversos accidents

Una dona ha mort i quatre persones més han resultat ferides després que es produís un xoc frontal entre vehicles aquest dilluns a la N-II, a l'altura de Vidreres (Selva), en el punt quilomètric 693. El sinistre ha tingut lloc als voltants de dos quarts de sis de la tarda i s'hi han vist implicats tres turismes i una furgoneta, segons el Servei Català de Trànsit. La difunta és la conductora d'un dels turismes, i un dels quatre ferits és el conductor de l'altre turisme.

Hores abans, vuit persones resultaven ferides –una d'elles greu– en un xoc amb vuit turismes i un autocar de línia a l'A-2, al seu pas per Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat).

Cues quilomètriques

Les pluges han causat fins a 160 quilòmetres de cua entre les set i les deu del matí. Els principals problemes causats per accidents s'han concentrat a l'A-2, al seu pas per Abrera, amb 12 quilòmetres; a la C-58, a Montcada i Reixac, en sentit Barcelona; a la C-17, set quilòmetres a la Garriga i vuit a Parets del Vallès, també en sentit a la capital catalana. A més, cal lamentar un atropellament mortal a la C-32, a les cinc del matí, que ha causat un quilòmetre de cua a Cornellà de Llobregat.

stats