Societat 14/11/2013

La policia creu que els anarquistes detinguts volien atemptar a Montserrat

Els agents han trobat plànols de la basílica catalana en el mateix pis on han trobat material utilitzat per fer esclatar un artefacte al Pilar, a Saragossa

Efe
1 min

BarcelonaEl grup detingut aquest dimecres per haver fet esclatar un artefacte a la basílica del Pilar de Saragossa tenien plànols de la basílica de Montserrat, segons fonts de la investigació, i la policia creu que volien atemptar també en aquest monestir català.

La Policia Nacional va detenir ahir a Barcelona les cinc persones que presumptament van col·locar un artefacte explosiu a la basílica del Pilar a l'octubre passat, dues de les quals havien estat processades a Xile per fets similars.

Francisco Javier Solar Domínguez i Mónica Andrea Caballero, nascuda el 1988 a la capital xilena, són els presumptes autors d'aquest atemptat que havien estat jutjats pel cas Bombes, un procediment judicial en el qual es va processar els integrants d'una organització terrorista que van col·locar més de trenta artefactes entre 2006 i 2009 a Xile, alguns dels quals en temples.

Un problema de tipus processal els va deixar en llibertat i es van traslladar a Espanya. Els altres tres detinguts són la italiana Valeria Giacomoni, la xilena Rocío Yune Mira Pérez i l'argentí Gerardo Damián Formoso.

Els investigadors han trobat en l'escorcoll de l'habitatge dels detinguts a Barcelona components electrònics preparats per fabricar artefactes com el que van col·locar al temple saragossà, han subratllat les fonts policials. En la mateixa operació han trobat els plànols de la basílica de Montserrat.

Segons els investigadors, la dona italiana va ser qui amb una carta d'invitació va aconseguir que Mònica Andrea Caballero pogués venir a Espanya i va ser ella qui va acollir als detinguts. Espanya, han afegit la policia espanyola, és refugi d'anarquistes de altres països, com Alemanya, Itàlia, Grècia, Mèxic o Xile.

stats