Societat 14/06/2019

La policia deté 13 lladres de botigues en només un mes i mig al barri de Sant Antoni

Els comerciants denuncien més de 20 robatoris amb força

Jordi Mumbrú
2 min
El propietari d'una òptica del carrer Urgell, Xavi Bofill, a qui han entrat a robar en dues ocasions

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han detingut, en només un mes i mig, 13 persones per haver entrat a robar per la força en diferents establiments del barri de Sant Antoni. Entre els detinguts n'hi ha un que acumula una desena de robatoris. El noi va entrar a la presó la setmana passada, segons fonts policials. Les detencions haurien d'ajudar a rebaixar la preocupació dels comerciants del barri, que des de fa dos mesos viuen en un absolut pànic constant. "Cada dia entren a robar en un lloc o en més d'un", denunciava David Garcia, propietari d'una lampisteria on també van entrar a robar.

Els comerciants estan convençuts que l'onada de robatoris és culpa de les obres que l'Ajuntament està fent al barri, que es convertirà en una superilla. Les obres han omplert el carrer de tanques, que faciliten els amagatalls als lladres. A més, com que els carrers estan tallats els agents no hi poden transitar. Fonts dels Mossos d'Esquadra han confirmat les sospites dels comerciants i han explicat que quan els lladres troben les condicions favorables incrementen els robatoris. "Els lladres actuen allà on ho veuen més fàcil", diuen els agents. Però aquesta manera de fer és la dels lladres amb menys experiència, ja que al final és més fàcil que els acabin detenint, i en el moment de la detenció els imputen tots els robatoris comesos. A més del noi que acumula almenys 10 robatoris, un altre dels detinguts també hauria entrat en diferents establiments. "Els d'investigació estan comprovant quants delictes li poden imputar", van explicar fonts dels Mossos.

La majoria dels robatoris s'han comès forçant la persiana de l'entrada i trencant el vidre de la porta, però també hi ha casos en què han forçat panys o, fins i tot, han entrat fent un forat a la paret des de l'escala de veïns contigua. Bona part dels robatoris s'han comès a l'àrea compresa entre la Gran Via i el Paral·lel i entre Villarroel i Viladomat, tot i que també n'hi ha hagut per sobre de la Gran Via.

stats